Microsoft lansează versiunea finală de la Office 2010 și face îmbunătățiri la Hotmail

Cu mai bine de patru luni în urmă anunțam apariția lui Office 2010 RC (Release Candidate). După ani de dezvoltare și testare iată că a sosit și ceasul lansării versiunii finale. Noua versiune este distribuită în trei variante: Home and Student, Home and Business și Professional. În magazinele americane prețurile acestora vor fi 149.99$, 279.99$ și respectiv 499.99$. O variantă mai ieftină este downloadarea lui Office 2010 de pe net și cumpărarea unor chei numite Product Key Cards cu ajutorul cărora se poate activa produsul. În cazul utilizării de Product Key Cards, prețurile pentru cele trei variante de Office 2010 se reduc semnificativ până la 119.99$, 199.99$ și 349.99$.

Noua versiune de Microsoft Office oferă câteva facilități majore față de versiunea precedentă din 2007 dintre care cea mai importantă este integrarea cu suita Office Web Apps care reprezintă versiuni online ale programelor Word, Excel și Powerpoint (asemnănătoare cu Google Docs). În afară de asta, dintre noile facilități am mai putea menționa un sistem de meniuri mai elaborat, facilități mai avansate pentru editare multimedia, facilități pentru colaborare și comunicare real-time și o securitate îmbunătățită. Gigantul din Redmond afirmă că în anul viitor (2011) peste 100 milioane PC-uri vor fi livrate cu Office 2010 preinstalat, pe care utilizatorii îl pot apoi cumpăra.

Microsoft a mai făcut o mutare: e vorba de înglobarea de noi facilități în Hotmail, serviciul său de webmail gratuit. E vorba despre integrarea cu Office Web Apps despre care am vorbit mai devreme (limita atașamentelor la mesaje a fost ridicata la 10GB (!!) folosind spațiul de stocare online SkyDrive) și despre facilitatea de creare și trimitere a albumelor de fotografii direct din Hotmail.

Noua versiune de Hotmail nu va fi disponibilă simultan pentru toți utilizatorii ci ea va fi activată treptat. În orice caz până la sfârșitul verii toate conturile vor fi upgradate la noua versiune. Primele țări care vor beneficia de integrarea în Hotmail a suitei Office Web Apps vor fi Statele Unite, Canada, Marea Britanie și Irlanda.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] Microsoft lansează versiunea finală de la Office 2010 și face … [...]

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by Ionutz™, IT4Fans România. IT4Fans România said: Microsoft lansează versiunea finală de la Office 2010 și face îmbunătățiri la Hotmail @ http://ur.ly/gEbI [...]

  3. [...] lideri în unele nişe dar compania are o prezenţă relevantă în aproape fiecare sector. Iar cu Office 2010, un nou Xbox 360, Kinect şi, poate cel mai important - Windows Phone 7 – toate aceste [...]

  4. [...] nu toată lumea știe că Microsoft mai produce și altceva în afară de Windows și Office. Colosul IT cu sediul central în Redmond, Virginia fabrică și dispozitive periferice care se [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.