Google are o soluție pentru Internet Explorer: îl transformă în Chrome

Google Frame - turns IE into ChromeOamenii urăsc Internet Explorer 6 și nu s-au sfiit să arate asta pe web, organizându-i chiar și înmormântări la mișto. Din păcate, foarte mulți oameni sunt nevoiți să-l folosească din varii motive, cum ar fi locul de muncă unde nu au voie să folosească o versiune mai nouă sau alt browser. Așa că Google s-a hotărât să abordeze și problema asta.

Chrome Frame este un plugin» dezvoltat de Google prin septembrie 2009 care-ți permite să te bucuri de experiența navigării pe web oferită de Chrome dar în Internet Explorer. Adică Google Frame transformă Internet Explorer (versiunile 6, 7 și 8 care rulează pe Windows XP, Vista sau 7) în Chrome.

Zilele trecute Google ne anunța că Frame a înregistrat suficiente progrese astfel încât să fie trecut în stadiul beta de dezvoltare.

Pentru a folosi Chrome Frame, tot ce trebuie să facă un utilizator este să-l descarce și să-l instaleze de a aici. Dezvoltatorii de pagini web trebuie doar să includă un meta tag în codul propriilor siteuri și paginile acestora vor începe să fie randate în IE (cu Chrome Frame instalat) la fel cum ar fi afișate în Google Chrome.

Șmecheria este inteligentă deși încă nu este sigur dacă oamenii care folosesc Internet Explorer la serviciu au drepturi de administrare ca să poată instala acest plugin, iar chiar dacă ar avea aceste drepturi și ar ști să-și configureze Chrome Frame, probabil că ar profita de ocazie pentru a descărca și instala Firefox sau Google Chrome fără să-și mai bată capul cu un plugin. Mai ales că rulând simultan două browsere pe același calculator nu are cum să fie mai rapide sau să consume mai puține resurse (CPU și memorie RAM) decât unul singur, chiar și dacă luăm în calcul rapiditatea proverbială a lui Chrome.

Oricum ai privi problema, ceva-mi spune că Microsoft nu este deloc încântată de acest plugin.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

este o secvență de cod software care adaugă o funcționalitate suplimentară unei aplicații software mai complexe. Cel mai comun exemplu de plugin-uri sunt cele folosite în cadrul browserelor pentru vizionarea de conținut video, scanarea de viruși sau afișarea unor tipuri noi de fișiere. Conform acestei definiții, putem considera că și extensiile din Google Chrome sau add-on-urile din Firefox sunt plugin-uri.Powered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by FotoFlexer, IT4Fans România. IT4Fans România said: Google are o soluție pentru Internet Explorer: îl transformă în Chrome @ http://ur.ly/gEpw [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.