IE9 mai rapid decât Safari 5?

Ie9 versus Safari 5

Cam în aceași perioadă în care Apple prezenta următorul iPhone a devenit disponibilă pentru descărcare și versiunea 5 a lui Safari, browser-ul celor din Cupertino. În comunicatul de presă publicat cu această ocazie, pe lângă sublinierea noilor caracteristici (adăugarea în premieră și în sfârșit a extensiilor, suport pentru HTML5, CSS3 și o modalitate facilă de navigare pe web denumită „Reader”, prin care paginile web sunt afișate fără elementele de design excesiv – a se citi „reclamele comerciale”), Apple s-a lăudat că noul Safari este mai rapid decât ultimele versiuni de Chrome și Firefox. Un singur competitor nu au menționat cei de la Apple și acela este cel mai folosit navigator web din lume: Internet Explorer.

Într-o postare pusă pe blogul lor, echipa care dezvoltă Internet Explorer 9 a publicat un material video care prezintă un test făcut între ultima versiune a lui IE9 (aflată încă în faza beta) și Safari 5. Rezultatul? Safari 5 o încasează destul de categoric, nefiind nici măcar pe aproape.

Într-o lume în care totul s-ar judeca prin prisma sistemului binar („Da”/„Nu” sau „Alb”/„Negru”) știrea s-ar termina aici. Numai că, Microsoft, deși nu subliniază explicit, face o demonstrație a accelerației grafice hardware de care este capabil IE9 (despre care am mai amintit aici), pe când Apple se referă la testele JavaScript când vorbește despre rapiditatea lui Safari 5.

Cu alte cuvinte, atât IE9 cât și Safari 5 sunt cele mai rapide browsere la ora actuală, numai că la capitole diferite: navigatorul celor din Redmond este mai bun din punct de vedere al folosirii accelerării grafice hardware (foarte folositor pentru aplicațiile web din categoria jocurilor video) iar Safari 5 excelează la viteza de rulare a aplicațiilor JavaScript (util pentru cei care folosesc suita de aplicații online Google, cum ar fi Gmail). O singură mențiune mai am de făcut: Internet Explorer 9 nu este încă disponibil publicului larg, nefiind finalizat, pe când Safari 5 poate fi descărcat de aici.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Ce să aleg?Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by FotoFlexer, IT4Fans România. IT4Fans România said: IE9 mai rapid decât Safari 5? @ http://ur.ly/gAvd [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.