Toshiba anunță HDD-ul de 2,5 inchi la 10.000 rpm

Toshiba MBF seriesToshiba Storage Device Division a anunțat ieri (pdf) că a început să livreze primele HDD-uri din seria MBF (clasa enterprise). Discurile de stocare Toshiba din seria MBF folosesc o interfață SAS de 6Gps, au 16MB buffer și se rotesc cu 10.025 rotații pe minut; de asemenea, acestea sunt furnizate în următoarele variante de capacități: 300GB, 450GB și 600GB.

Seria MBF este construită după designul moștenit al consumului redus de energie specific HDD-urilor de 2,5 inchi, folosind o stare avansată de alimentare cu energie care permite reducerea turației platanelor când acestea nu sunt folosite, prin urmare și consumul fiind redus considerabil. Anumite modele din seria MBF oferă și opțiunea de criptare a discului folosind specificațile Trusted Computing Group (TCG) Enterprise Security Subsystem Class – a precizat Toshiba în comunicatul oficial.

Toshiba a mai spus că beneficiile HDD-urilor din seria MBF sunt substanțiale pentru companii deoarece reduc necesitatea spațiului și a costurilor de management. Discurile oferă o fiabilitate și performanțe ridicate datorită ratelor de transfer de până la 216 MB/sec. De asemenea, acestea sunt ideale și pentru mediul privat deoarece funcționează eficient într-o paletă largă de condiții și medii.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează




Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.