Samsung pretinde că display-ul Super AMOLED este superior celui din iPhone 4

La începutul săptămânii, cu ocazia anunțării lui iPhone 4 de către Steve Jobs la Worldwide Developers Conference 2010, acesta și-a permis o aroganță afirmând că ecranul noului smartphone al celor din Cupertino (botezat „Retina Display”) este cel mai bun de pe piața actuală, surclasând chiar și display-urile de tip AMOLED.

Super AMOLED vs Apple Retina Display iphone 4

Încă de atunci era limpede că Samsung, cel mai mare producător de ecrane, va avea câteva precizări de făcut în privința afirmațiilor lui Jobs, iar răspunsul nu a întârziat să apară. Un purtător de cuvânt al companiei sud-coreene a făcut o declarație de presă prin care Samsung consideră că ecranul cu rezoluție mare „Retina Display” din iPhone 4 deși oferă doar un avantaj de 3 până la 5% în materie de claritate (față de propriul ecran Super AMOLED care echipează modelul Samsung Galaxy S), consumă cu 30% mai multă energie.

Apple a subliniat faptul că au reușit să înghesuie în iPhone 4 o baterie cu o capacitate mai mare decât în modelele anterioare cu scopul de a asigura o perioadă mai mare de funcționare între încărcări. Samsung afirmă că nu a fost abordată de către Apple pentru a le folosi ecranele Super AMOLED și, chiar dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, este posibil ca Apple să fi fost refuzată. „În prezent, cererea de ecrane Super AMOLED este net superioară capacității noastre de producție” – a confirmat purtătorul de cuvânt de la Samsung.

Mai mult, conform opiniei celor de la Samsung, ecranele AMOLED oferă un contrast, timpi de răspuns și unghiuri de vedere superioare față de iPhone 4, concluzionând că tehnologia IPS LCD (folosită de către Retina Display) nu va putea ajunge din urmă tehnologia AMOLED din cauza principiilor fizice de funcționare.

Replica celor de la Samsung vine după o știre care indica faptul că procesul A4 folosit de către Apple în iPad și iPhone 4 este identic cu cel care echipează modelul Samsung Wave – primul smartphone care rulează sistemul de operare Bada, dezvoltat de Samsung.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.