Google termină prematur experimentul cu imagini de fundal

După cum anunțam săptămâna trecută, Google a lansat opțiunea ca utilizatorii  să-și seteze imagini de fundal (wallpaper sau background) atât dintr-un set de fotografii prestabilitate cât și din propria arhivă de poze (indiferent dacă acestea sunt stocate în contul Picasa sau pe propriul HDD).

Google background image

După câteva zile de la publicarea articolului respectiv pe site, am observat celebrul link în colțul din stânga jos, care-mi permitea să mai umplu de culoare celebra pagină albă a lui Google Search. Pozele sugerate de Google sunt interesante deși consider că nu se ridică la nivelul imaginilor de fundal implicite care există în Windows 7 dar adevărul este că Microsoft a avut la dispoziție 7 generații de Windows pentru a-și finisa wallpaperele.

Google a vrut să promoveze această facilitate și au pus la cale o campanie de 24 de ore în care un set de fotografii profesionale erau rotite în fundalul lui Google Search pentru toți utilizatorii (indiferent dacă aceștia și-au setat sau nu vreo imagine de background). Numai că, din păcate pentru cei din Mountain View, lucrurile nu au ieșit cum au sperat și utilizatorii s-au speriat când, în locul homepageului alb și curat pe care s-au obișnuit să-l vadă în ultimul deceniu au fost întâmpinați de hipopotami înfloriți și alte lucruri colorate. Mulți utilizatori și-au exclamat nemulțumirea pe Twitter, topicul „îndepărtează backgroundul la Google” urcând până pe locul 5 în topul discuțiilor despre Google.

După cum a procedat și în cazul Google Buzz, colosul lui Sergey Brin și Larry Page a urmărit atent reacțiile publicului și a anunțat pe Twitter că întrerupe campania de promovare a imaginilor de fundal după numai 10 ore (față de cele 24 cât era programată inițial). Probabil că Google a estimat greșit impactul acesteia când a hotărât să afișeze temporar imagini în locul fundalului alb pentru toți utilizatorii, indiferent dacă aceștia le doreau sau nu.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Trackbacks

  1. Website – Ben-Ten-Games…

    Google termină prematur experimentul cu imagini de fundal | IT4Fans – te ajută să te miști în IT!…

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.