Google își upgradează motorul de căutare

Google a anunțat că a finalizat trecerea la Google Caffeine, noul sistem de indexare îmbunătățit care de acum stă la baza celui mai mare motor de căutare din lume. Faptul că Google lucra la un nou sistem de indexare mai rapid și mai precis era deja cunoscut din luna august a anului trecut.

Din declarațiile celor din Mountain View iată cum funcționează noul sistem de indexare:

Vechiul nostru sistem de indexare avea mai multe nivele dintre care unele erau actualizate mai frecvent decât altele; nivelul principal era actualizat cam la fiecare două săptămâni. Pentru actualizarea unui nivel din vechiul index era nevoie să analizăm întregul web, ceea ce însemna că exista o întârziere semnificativă între momentul în care găseam o pagină și momentul în care pagina era disponibilă utilizatorilor.

Cu Caffeine, analizăm webul în porțiuni mici și ne actualizăm indexul global, în mod continuu. Pe măsură ce găsim pagini noi sau informații noi pe paginile existente, putem adăuga aceste informații direct în index. Asta înseamnă că utilizatorii pot găsi informații mai proaspete decât înainte – indiferent când sau unde au fost ele publicate.

Având în vedere faptul că în prezent se generează content nou mai într-un ritm mai alert ca niciodată, schimbarea efectuată este binevenită. Cum Bing, susținut de Microsoft, vine tare din urmă, este absolut necesar ca Google să-și păstreze supremația actualizându-și corespunzător tehnologia de căutare. Se prea poate ca schimbările oferite de Caffeine să nu fie foarte vizibile în căutările tale însă mai mult ca sigur că impactul sistemului Caffeine se va resimți în lunile și anii următori.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Costel Pîşlac, IT4Fans România. IT4Fans România said: Google își upgradează motorul de căutare @ http://ur.ly/g3tH [...]

  2. [...] (rezultatele afișate fiind determinate pe baza sugestiilor și a vitezei sporite oferite de către Caffeine – noul index al celor din Mountain [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.