Qualcomm a început livrarea primelor procesoare Snapdragon dual-core

Logo QUALCOMMQualcomm a emis un comunicat de presă prin care anunță că a început livrarea primelor procesoare Snapdragon dual-core. Aceste chipseturi sunt niște minuni în miniatură, fiind capabile să ruleze până la o frecvență de 1,2GHz fiecare. Pe lângă această performanță mai includ câte o unitate GPU (Graphical Processor Unit) care suportă motoarele de accelerare 2D/3D pentru Open GLES 2.0 și Open VG 1.1, suportă codare/decodare video 1080p (adică true/full HD), au engine audio și un chipset GPS integrate, ambele cu un consum redus de energie precum și suport pentru o rezoluție de 1280×800 24 biți WXGA.

Aceste procesoare sunt livrate în două variante, MSM8260 pentru HSPA+ și MSM8660 pentru multi-mode HSPA+/CDMA2000 1xEV-DO Rev B. Având în vedere potența acestor procesoare, oare cât îi va lua lui HTC să lanseze un super smartphone?

În același comunicat se face referire și la procesorul cu numele de cod QSDB672 care se pare că va beneficia de nouă nuclee capabile de o frecvență de tact de 1,5GHz. Oare va devansa Qualcomm și data lansării primului procesor quad-core pentru smartphone?

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Trackbacks

  1. bagamare.ro spune:

    Qualcomm a început livrarea primelor procesoare Snapdragon dual-core | IT4Fans – te ajută să te miști în IT!…

    Qualcomm a emis un comunicat de presă prin care anunță că a început livrarea primelor procesoare Snapdragon dual-core. Aceste chipseturi sunt niște m……

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.