Peter Imre, acel Rupert Murdoch al plaiurilor mioritice

Peter Imre - Adevarul Holding

Peter Imre

Peter Imre, fostul director în departamentul Corporate Affairs al celor de la Philip Morris, actualmente director general la Adevărul Holding, intenționează să introducă taxarea pe conținutul online în România. Acestea este convins că această tendință se va extinde în toată media românească, considerând că:

lucrurile nu se pot da pe gratis, iar informația este un produs ca și carnea de vită, ouăle sau mașinile, care nu sunt luate fără bani. Nu cred că este normal să dai informația gratis pe internet, dar să ceri bani pentru ea la chioșcurile de ziare.

Nu săriți să-i aplaudați genialitatea pentru că ideea nu este deloc originală, s-au mai gândit și alții la ea (chiar mai demult). Numele de Rupert Murdoch vă spune ceva? Dacă nu vi se aprinde nici un beculeț, atunci vă spun eu: este „numero uno” la News Corp, multimiliardar în dolari americani și crede că deține singura soluție salvatoare pentru presa scrisă, a cărei supraviețuire este pusă serios sub semnul întrebării de către știrile citite gratis, pe internet.

Deunăzi, Rupert Murdoch anunța că este timpul să pună mâna unde-i stă și gura – și anume să interzică indexarea propriilor siteuri de știri de către motoarele de căutare. Raționamentul lui Murdoch?

Prefer să am o mână de cititori plătitori decât o mulțime de vizitatori care nu dau nici un ban!

Rupert Murdoch

Haideți să vedem ce răspunde Peter Imre când este întrebat despre posibilitatea (altminteri certitudine) scăderii traficului pe siteurile care vor cere bani pentru accesarea conținutului:

Am luat în calcul riscul de a pierde din public, dar prefer să pierd 90% din cititorii gratis și să câștig 10% din cititorii pe bani. Oamenii trebuie să se obișnuiască să plătească pentru informație.

Bingo! Vedeți care este sursa de inspirație a domnului Imre? Dacă presa internațională de specialitate a dezbătut îndelung șansele de succes ale demersului lui Rupert Murdoch (iar previziunile nu sunt deloc încurajatoare pentru țarul media), eu am dubii mari că mișcarea va fi un succes în mediul online românesc. Doar toată lumea știe cât de mult iubesc românii chilipirurile și lucrurile primite moca.

Sursa informațiilor cu și despre Peter Imre împreună cu fotografia acestuia este wall-street.ro

Am pus și o fotografie cu Rupert Murdoch pentru că mie mi se pare că cele două personaje seamănă puțin între ele. Voi ce părere aveți?

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Trackbacks

  1. bagamare.ro spune:

    Peter Imre, acel Rupert Murdoch al plaiurilor mioritice | IT4Fans – te ajută să te miști în IT!…

    Peter Imre, fostul director în departamentul Corporate Affairs al celor de la Philip Morris, actualmente director general la Adevărul Holding, intenționează să introducă taxarea pe conținutul online în România. Acestea este convins că această tendință …

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.