Google te lasă acum să-ţi setezi imagini de fundal – oare s-a inspirat de la Bing?

Fundal GoogleGoogle este celebru pentru homepage-ul curat, de-a dreptul sărăcăcios. Un câmp de căutare, două butoane şi de obicei încă 28 de cuvinte. Prin contrast, Bing are o poză superbă setată ca background, imagine care se schimbă zilnic. Ei bine, acum îţi poţi adăuga propria imagine de fundal pe Google Search (anunţul a fost făcut pe blogul oficial al companiei şi se numeşte “freeze frame“).

Această nouă facilitate este deja disponibilă în SUA şi permite utilizatorilor să uploadeze imagini din propriul calculator ori din Picasa Web album pentru a-şi personaliza pagina de start Google.

Poţi să o denumeşti invidie pe Bing sau doar un exemplu în care Google îşi modifică uşor propriile standarde dar marele G evoluează de la un minimalism spartan către un design libertin cu posibilităţi maxime de personalizare, lucru care aduce mai mult a MySpace decât a Bing. Totuşi, nu este prima oară când Google introduce opţiuni de design controlate de către utilizatori asupra propriilor produse. GMail, iGoogle şi Chrome au fiecare posibilitatea de a selecta diferite teme, de exemplu.

Oamenii trăiesc în aceste produse şi opţiuni cosmetice ca aceasta au darul de a face utilizatorii să se simtă mai acasă cu ele.

Update: Setarea imaginilor proprii ca wallpaper se realizează prin accesarea unui link afişat în colţul din stânga-jos a paginii de căutare pe Google. Dacă nu-ţi apare un astfel de link înseamnă că această opţiune încă nu este activă pentru utilizatorii din România. Eu am verificat astăzi, 03.06.2010 la ora 15:00 şi încă nu era afişat.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. Şopârloiul spune:

    Mie tot mai mult îmi place poza din fundal de la Bing pentru că elementele interesate sunt active, conţinând linkuri către siteuri care conţin mai multe informaţii despre respectivul obiect sau loc.

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.