Commodore plachează la Asus Eee PC Keyboard cu Invictus

Commodore Invictus

Unul dintre cele mai ciudate lucruri care le-am văzut săptămâna aceasta pe internet este știrea conform căreia o clonă a celebrului de acum Asus Eee PC Keyboard fabricată de către nu mai puțin celebră companie denumită Commodore. Botezat Invictus, dispozitivul este înfiorător de similar cu cel produs de Asus, având un ecran LCD dispus în partea dreaptă. Singura diferență pare să fie carcasa exterioară care are un design mai finisat, mai puțin butucănos.

Deși detaliile sunt destul de puține deocamdată, calculatorul este echipat cu un chipset Nvidia Ion (răspunzător de generarea și procesarea video), un procesor Atom, wireless HDMI și un acumulator capabil să ofere 5,5 ore de funcționare continuă. În momentul lansării pe piață va exista și o versiune a carcasei de culoare argintie iar mini-ecranul LCD va rămâne pornit atunci când Invictus va fi conectat la un monitor extern.

Nu se știe nimic despre sistemul de operare care va însufleți scula dar se speculează că aceasta ar putea fi echipată cu un emulator Amiga și/sau Commodore 64. Mai există o mențiune despre folosirea lui AROS ca opțiune standard de bootare pe post de sistem de operare dar specificațiile nu sunt încă bătute în cuie, cum nu se știe nici prețul final sau data lansării.

A devenit Commodore o companie care clonează? Ar fi destul trist, având în vedere inovația care au afișat-o odinioară…

Pe de altă parte, mă bucură vestea că și alte companii încep să producă modele de calculatoare cu forma asta constructivă pentru că dacă se întețește oferta scade și prețul, nu?

Update: Pe site-ul oficial Commodore au apărut mai multe specificaţii ale modelului Invictus, astfel: procesor Intel Atom 330, până la 4GB memorie RAM, HDD de 250GB, Nvidia GeForce 9400, specificaţii care sunt net superioare faţă de cele ale lui Asus Eee PC Keyboard – procesor Intel Atom N270, 1GB RAM, 16GB/31GB SSD.

Iată şi câteva imagini noi cu Invictus:

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Trackbacks

  1. bagamare.ro spune:

    Commodore plachează la Asus Eee PC Keyboard cu Invictus | IT4Fans – te ajută să te miști în IT!…

    Unul dintre cele mai ciudate lucruri care le-am văzut săptămâna aceasta pe internet este știrea conform căreia o clonă a celebrului de acum Asus Eee PC Keyboard fabricată de către nu mai puțin celebră companie denumită Commodore. Botezat Invictus, disp…

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.