Generațiile vechi și virtualul

Vă împărtășesc și vouă un scurt metraj ale cărui personaje sunt Mia și Florin Popescu, doi soți în jur de 50 ani care încearcă să comunice prin internet cu fiul lor Alex ce trăiește în SUA. Cei doi intenționeză să intre în contact cu fiul lor prin Yahoo Messenger în baza instrucțiunilor trimise de acesta printr-o scrisoare.

Filmul a fost prezentat la Locarno International Film Festival 2008, Warsaw International Film Festival 2008, Transilvania International Film Festival 2008; a câștigat secțiunea de scurt metraje de la Belgrade Film Festival 2009, premiul 2 la Trieste Film Festival 2009, secțiunea de cel mai bun scenariu la HBO TIFF script contest 2007.

În condițiile astea mai miră pe cineva faptul că Google Trends este irelevant pentru România? Tineretul progresist care scrie în căsuța de căutare de la Google „YouTube”, Facebook sau Yahoo Mail” pentru a-și accesa conturile personale de pe aceste siteuri sunt la ani-lumină depărtare față de protagoniștii filmului de mai sus (inspirat din cruda realitate, de altfel…). Mai are rost să încep discuția despre realitatea augmentată? Cred că numai în cazul în care intenționez să dobor arbori într-o pădure cu lama de bărbierit…

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eFun

Etichete:

Despre autor: Este fetiţa trupei, cea guralivă şi amuzantă; ne place s-o buzărim de câte ori avem ocazia ca s-o ofticăm, dar nu ne iese întotdeauna pentru că din nefericire ține la glumă. Atenție, deși e fată nu trebuie subestimată pentru că este deţinătoarea unor cunoştinţe solide de IT pe care ştie să le pună în ecuație ca să obțină ce vrea.


Trackbacks

  1. bagamare.ro spune:

    Generațiile vechi și virtualul | IT4Fans – te ajută să te miști în IT!…

    Un film recent ale cărui personaje sunt Mia și Florin Popescu, doi soți în jur de 50 ani care încearca să comunice prin internet cu fiul lor Alex care trăiește în SUA. Cei doi încearcă să intre în contact cu fiul lor prin Yahoo Messenger în baza instru…

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.