Intel Larrabee dă naștere unor chipuri cu mai multe nuclee integrate

După ce a fost proclamat mort, apoi declarat ca fiind doar în comă, proiectul Larrabee al celor de la Intel s-a transformat într-un produs care are șanse mari să fie disponibil publicului larg. Intel a anunțat o nouă serie de chipuri „high performance”, care va avea numele de cod „Knights Corner” (Colțul Cavalerilor, e-he…). Chipurile vor fi construite pe arhitectura de 22nm și vor conține mai mult de 50 de nuclee (cores), Intel dorind astfel să ofere un concurent pentru sistemul CUDA scos de către Nvidia care a devenit celebru datorită imensei puteri de calcul oferite în materie de procesare paralelă.

Intel Knights corner Larrabee

Larrabeee promitea să înghesuie între 8 și 48 de nuclee individuale într-un singur chip și era destinat să devină un rival al GPU-urilor, puterea acestuia rămasă disponibilă putând fi alocată la nevoie în sprijinul CPU-ului pentru procesarea datelor. Programe software complexe ar putea să permită ajustarea dinamică a proceselor și a programării sarcinilor pentru utilizarea optimă a acestei arhitecturi.

Momentann Intel livrează doar un kit de dezvoltare – denumit „Knight Ferry” – către unii dezvoltatori promițând că uneltele software vor fi disponibile la o scară mai largă în doua jumătate a anului 2010. Nu a fost făcută nici o mențiune cu privire la o eventuală dată a lansării comerciale a prodului, cu atât mai puțin în privința prețului.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Trackbacks

  1. bagamare.ro spune:

    Intel Larrabee dă naștere unor chipuri cu mai multe nuclee integrate | IT4Fans – te ajută să te miști în IT!…

    După ce a fost proclamat mort, apoi declarat ca fiind doar în comă, proiectul Larrabee al celor de la Intel s-a transformat într-un produs care are șanse mari să fie disponibil publicului larg. Intel a anunțat o nouă serie de chipuri „high performance”…

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.