Google renunță la Windows în favoarea lui Mac și Linux

Google Lego LogoÎn urma atacurilor cibernetice a căror victimă a fost Google și care s-au soldat cu retragerea celor din Mountain View de pe piața chineză, folosirea sistemului de operare Windows este abandonată din motive de securitate.

Potrivit unui articol din Financial Times, titanul din industria IT a abordat începând cu luna ianuarie 2010 o politică de renunțare la folosirea Windowsului pe plan intern. De exemplu, noilor angajați nu le mai sunt oferite calculatoare care rulează Windows, aceștia având acum de ales între un computer Apple Mac sau un PC cu Linux.

Strategiile Google în privința folosirii Windowsului în interiorul companiei nu sunt dăltuite în piatră, unii angajați putând să-și instaleze sistemul de operare a celor din Redmond pe laptopurile lor dar nu și pe desktopurile pe care le folosesc. Totuși, cei care muncesc la Google au nevoie de permisiunea explicită din partea șefilor pentru a continua să folosească sistemul de operare Windows.

Mișcarea are logică: Windows și Internet Explorer au fost principalii vectori care au făcut posibilă accesarea conturilor personale ale utilizatorilor care se aflau pe serverele Google. Ah, și să nu uităm că Microsoft este unul din principalii competitori ai lui Google.

Este important să amintesc că spre sfârșitul anului curent, Google va lansa propriul sistem de operare bazat puternic pe conceptul de web 2.0, respectiv Chrome OS.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Trackbacks

  1. bagamare.ro spune:

    Google renunță la Windows în favoarea lui Mac și Linux | IT4Fans – te ajută să te miști în IT!…

    În urma atacurilor cibernetice a căror victimă a fost Google și care s-au soldat cu retragerea celor din Mountain View de pe piața chineză, folosirea sistemului de operare Windows este abandonată din motive de securitate. Potrivit unui articol din Fina…

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.