Apple suportă direct o parte din creșterea salariului angajaților Foxconn

iPad burning - FoxconnDupă ce numărul sinuciderilor la fabrica Foxconn a ajuns în dreptul cifrei malefice 13 (recordul fiind de una pe zi timp de trei zile consecutive), Apple a ajuns la concluzia că principala cauză a campionatului local de salturi mortale în gol o reprezintă salariile mici.

Mass media a atribuit sinuciderilor o serie de alți factori generatori printre care se numără și stilul de management semi-militar, numărul mare de ore suplimentare, politica „unicului copil” a Chinei sau compensațiile prea mari acordate de către Foxconn familiilor celor care se sinucid.

După ce și-a făcut publică îngrijorarea față de acest fenomen (alături de alte 6 mari companii IT), Apple plănuiește să subvenționeze creșterile salariale anunțate de către managementul Foxconn folosind propriile produse – primul fiind iPad. Acest fapt ar crește procentul costurilor externalizate de la 2,3% la 3% din vânzările iPad (oricum Apple se lăuda recent că a vândut 2 milioane de exemplare în mai puțin de 60 de zile). Gestul Apple este unul uman deși gurile rele sunt de părere că oricum marja de profit a celor din Cupertino este printre cele mai mari din industrie, deci au de unde să mai renunțe. Sursa articolului este aici (în chineză).

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.