Facebook și Pakistan: din nou prieteni

FacebookCurtea Supremă din Pakistan a ordonat astăzi autorităților să restabilească accesul către rețeaua socială Facebook, după ce oficialii companiei și-au cerut scuze pentru ofensa adusă musulmanilor și au șters conținutul cu pricina (mulți musulmani consideră că este blasfemie ca Profetul Islamului – Mohamed/Muhammad- să fie reprezentat grafic – cu atât mai puțin caricaturizat).

Această hotărâre judecătorească o anulează pe cea din 19 mai 2010 când o instanță ierarhic inferioară a ordonat blocarea accesului la Facebook, câteva zile mai târziu fiind rândul lui YouTube să aibă parte de același tratament. Prin aceeași sentință guvernul pakistanez a fost îndemnat să dezvolte un sistem care să identifice ce mecanisme folosesc țări ca Arabia Saudită pentru a bloca accesul propriilor cetățeni la conținutul profanator existent pe internet (are Arabia Saudită așa ceva? Sunt tare curios cum funcționează…).

Între timp, se pare că și blocada instituită asupra YouTube de către Pakistan a fost ridicată, ce puțin parțial. În schimb, Bangladesh-ul a blocat parțial Facebook anunțând că va restabili accesul de îndată ce conținutul blasfemic/profanator va fi îndepărtat.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eCrimeNoutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.