iPhone vulnerabil chiar și atunci când este blocat cu PIN-ul

iPhone - ubuntu lucid

Dacă tastarea codului PIN ori de câte ori vrei să-ți deblochezi iPhone-ului nu ți se pare uneori o corvoadă și trăiai cu impresia că efortul merită, nu te obosi să citești mai departe. Da, solicitarea de introducere a codului PIN îi va ține deoparte pe cei care vor să dea un telefon gratis sau să-i trimită șefului tău un e-mail prin care acestea este anunțat că îți dai demisia dar nu-ți ține datele personale în siguranță.

Doi experți în securitate, Bernd Marienfeldt și Jim Herbeck – hackeri în adevăratul sens al cuvântului (white hats) – au descoperit că un iPhone 3GS (chiar cu toate actualizările instalate la zi) permite accesul  la spațiul de stocare al acestuia atunci când este conectat la un PC care rulează ultima versiune de Ubuntu (Lucid Lynx). Acest lucru se întâmplă și în cazul în care iPhone-ul este blocat. Acești experți cred că  este posibilă și efectuarea de apeluri telefonice prin executarea unor atacuri de tip „buffer overflow”. Nu se știe dacă telefoanele care rulează pe alte platforme (WinMo, Symbian, RIM sau Android) suferă de aceeași vulnerabilitate deși pentru Android au început să apară aplicații care criptează apelurile telefonice și mesageria de tip text.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eCrimeNoutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Trackbacks

  1. bagamare.ro spune:

    iPhone vulnerabil chiar și atunci când este blocat cu PIN-ul | IT4Fans – te ajută să te miști în IT!…

    Dacă tastarea codului PIN ori de câte ori vrei să-ți deblochezi iPhone-ului nu ți se pare uneori o corvoadă și trăiai cu impresia că efortul merită, nu te obosi să citești mai departe. Da, solicitarea de introducere a codului PIN îi va ține deoparte pe…

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.