Va folosi noul iPhone Bing în locul lui Google?

iphone startpageZvonurile din ianurie 2010 (detaliate de Șopârloiul aici) conform cărora următorul iPhone va renunța la serviciile Google pentru efectuarea de căutări pe web în detrimentul principalului concurent, Bing, încep să prindă contur.

Afacerea este ceva mai complicată decât pare la prima vedere, aparent Apple intenționând să facă această tranziție treptat, pentru început Bing fiind oferit doar ca alternativă la Google.

Mai multe surse din Cupertino au confirmat faptul că Apple este vizibil deranjată de numărul mare de aplicații populare iPhone care se bazează pe serviciile Google cum ar fi Search, YouTube, Maps și altele. În afară de browser (și ăla amenințat de popularitatea lui Opera Mini), Apple mai are prea puține chestii care-i individualizează iPhoneul, neluând în calcul partea de telefonie, agendă și calendar.

Pe de altă parte se aude de ceva vreme prin Zvonlandia că Google plătește 100 de milioane de dolari pe an către Apple pentru ca Google Search să fie motorul de căutare implicit pe iPhone și dreptul de a afișa banere publicitare. Cu siguranță că Steve Jobs ar fi continuat cu Google dacă Microsoft n-ar fi fost dispusă să plătească pentru ca Bing să devină motorul de căutare implicit pe iPhone.

Toată afacerea nu este altceva decât o simplă bătălie din mega-războiul ăsta.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.