AdMob face parte acum oficial din Google

Reclame AdMob

După mai mult de 6 luni de verificări făcute de către FTC – Federal Trade Commission – (Comisia Federală de Comerț Americană), tranzacția prin care Google a cumpărat AdMob (una dintre cele mai importante platforme de publicitate mobilă) a primit verde din partea autorităților.

Google a anunțat că a plătit pentru AdMob 750 de milioane de dolari SUA și va putea fi de acum liber să o arunce în lupta pentru supremație în domeniul reclamelor pe platforma mobilă unde Apple a lansat recent propriul produs, denumit iAds. Verificările făcute de FTC nu au fost lipsite de speculații, chiar luna trecută circulând zvonuri că lui Google îi va fi negată tranzacția pe motiv de încălcare a unor reglementări anti-concurențiale din America.

Apple a anunțat că lansarea lui iAds ar fi ajutat la clarificarea suspiciunilor monopoliste legate de afacerea Google-AdMob.

Deci, ce se va întâmpla în continuare? Google spune că va integra rapid echipa și tehnologia AdMob pentru a se menține competitiv pe piața mobilă a reclamelor, fiind de părere că accesarea websiteurilor, folosirea aplicațiilor și căutările făcute prin intermediul smartphoneurilor deține deja o pondere importantă în lumea accesului la informație. Similar cu modul în care Google domină piața publicitară online prin AdSense, Google urmărește să obțină același avantaj și în zona gadgeturilor mobile.

Acum, că saga AdMob este gata, e timpul să ne întoarcem la întrebarea majoră: Cine va câștiga războiul reclamelor mobile, Apple sau Google?

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.