Primul om „infectat” cu un virus de calculator

UK first human infected with a computer virusVirușii calculatoarelor sunt un fenomen familiar multor utilizatori ai computerelor. Cu toții știm că aceștia ne pot subtiliza datele personale și ne pot face calculatoarele inutilizabile. BBC raportează că un om de știință din Marea Britanie pretinde că a devenit primul om din lume care a fost infectat cu un virus informatic, lucru care nu este chiar atât de straniu pe cât pare la prima auzire.

Britanicul a modificat un chip ID folosit la identificarea animalelor de companie și, după ce  l-a modificat virusându-l cu un program informatic, l-a implantat în mâna sa. Chipul este folosit pentru trecerea de ușile securizate și activarea propriului telefon mobil. Până aici, nimic spectaculos. Numai că, virusul conținut de chipul implantat se multiplică, virusând fiecare sistem de securitate cu care acesta interacționează.

Cercetătorul se numește Mark Gossom și lucrează în cadrul Universității din Reading (Anglia), afirmând că acest experiment se vrea a fi mult o demonstrație prin care urmărește să dovedească faptul că implanturile de dispozitive digitale pot infecta alte sisteme informatice. Lucru care are implicații serioase pentru viitorul chipurilor medicale implantate și nu numai.

Iată și clipul video al poveștii:

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.