Facebook anunță noi setări pentru „privacy”

După săptămâni încinse de tumultul dezbaterilor aprinse purtate pe tema gradului de intimitate (irelevant) oferit de Facebook, compania a anunțat noi opțiuni menite să răspundă criticilor întețite de lansarea platformei Open Graph.

Mark Zuckerberg – CEO-ul Facebook – a ținut o prezentare în care a descris câteva schimbări care se vor produce la interfața rețelei sociale, cuvântul la ordinea zilei fiind „simplu” – dorindu-se astfel realizarea unui contrast cu păienjenișul de setări, meniuri și submeniuri existent în prezent pe Facebook.

Facebook new privacy interface

Facebook nu va renunța (cel puțin deocamdată) la zecile de posibilități de setare a diferitelor elemente specifice profilului utilizatorilor, lansând în shimb următoarele:

  1. un singur panou de control care va permite configurarea permisiunilor de vizualizare a conținutului propriu („doar prietenii”, „prietenii prietenilor” sau „oricine”) – setări care vor fi valabile pentru tot ce ai publicat vreodată pe Facebook și pentru tot ce vei publica;
  2. o modalitate simplă de setare a modului în care oamenii te pot găsi pe Facebook și ce pot utilizatorii care nu sunt prietenii tăi vedea din profilul tău;
  3. o modalitate simplă de oprire a platformei Facebook, în special a opțiunilor de personalizare instant și de furnizare către siteurile terțe a informațiilor personale.

Mesajul Facebook este destul de clar – se dorește oferirea unei posibilități facile de a stopa împărțirea informațiilor personale cu alte persoane, siteuri sau aplicații care nu vrei să aibă acces la acestea. Aceste caracteristici vor fi disponibile începând de azi iar Facebook va introduce un mesaj pe homepage-ul fiecărui utilizator prin care acesta va fi alertat de prezența noilor opțiuni.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.