Comunicarea securizată devine posibilă pe Android

Whisper RedPhone interfaceForbes a anunțat că Whisper Systems (companie înființată de Moxie Marlinspike și Stuart Anderson), a lansat două versiuni beta ale unor aplicații pentru Android (RedPhone și TextSecure), care oferă posibilitatea unor apeluri telefonice și SMS-uri criptate. În valul stârnit de recentele atacuri GSM, va fi interesant de urmărit dacă smartphoneurile vor oferi o platformă capabilă să schimbe fundamental nivelul de securitate la care ne așteptăm de la comunicațiile mobile. Care în prezent este foarte aproape de zero.

Whisper plănuiește să demareze procedura de admitere a aplicațiilor în Apps Store-ul celor de la Apple deși Marlinspike admite că are dubii în privința obținerii aprobării afirmând că: „Ar putea fi provocator să obținem avizul lui Apple pentru aceste două aplicații”. Cunoscând politica ondulatorie a celor din Cupertino în privința aplicațiilor care ajung să poată fi descărcate din Apps Store, îl înțeleg pe Marlinspike.

Până una-alta, posesorii telefoanelor care rulează Android pot descărca ambele aplicații de aici.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Trackbacks

  1. bagamare.ro spune:

    Comunicarea securizată devine posibilă pe Android | IT4Fans – te ajută să te miști în IT!…

    Forbes a anunțat că Whisper Systems (companie înființată de Moxie Marlinspike și Stuart Anderson), a lansat două versiuni beta ale unor aplicații pentru Android (RedPhone și TextSecure), care oferă posibilitatea unor apeluri telefonice și SMS-uri cript…

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.