Următoarea mișcare a lui Murdoch: interzicerea indexării de către motoarele de căutare a lui thetimes.co.uk

Rupert Murdoch - News Corp CEOPeste aproximativ o lună de zile, siteurile care fac parte din rețeaua The Times nu vor mai putea fi indexate de către motoarele de căutare. Rupert Murdoch amenința de multă vreme că va interzice accesul motoarelor de căutare pe unele dintre siteurile pe care le deține în imperiul său media (News Corp) și se pare că este în sfârșit gata să treacă la fapte.

Vizitatorii care nu sunt membrii (deci nu plătesc un abonament sau o taxă) vor fi întâmpinați cu o fereastră de autentificare și nu vor putea să citească articolele noi.

Tom Whitwell, redactor la The Times, afirmă că motivul pentru care nu vei putea să cauți articole este acela de a sublinia distincția dintre clienții plătitori și cei care nu plătesc – „Claritatea este ceva foarte important. Dacă ceri cuiva bani pentru ceva, acel ceva pe care-l plătește trebuie să fie foarte clar diferențiat față de restul conținutului accesabil gratuit”.

Întrebarea principală – „Cum va atrage The Times vizitatori?” rămâne totuși, în condițiile în care vremurile se schimbă și motoarele de căutare, linkurile și mențiunile pe rețelele sociale sunt monedă curentă pentru generarea de atenție și, implicit, de trafic. Dacă blochezi toate aceste entități, atenția publicului pur și simplu se va muta în altă parte. Murdoch pretinde că preferă să aibă mai puțini vizitatori care vin pe site, dar aceștia să fie plătitori. Vom observa curând dacă filosofia lui „less is more” (puțin înseamnă mai mult) este una corectă în zilele noastre.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Deși pare uneori cam supărat pe viață, de obicei se abține de la critici gratuite, preferând să publice cu preponderenţă analize obiective ale diverselor trenduri din IT. Cu toate că este o fire destul de agitată, totuși nu prea deschide gura decât când știe exact ce vorbește. După cum se poate vedea și din gravatarul lui, nu mai are toate țiglele pe casă... Umblă vorba prin sat că Şopârloiul şi TransMix ar fi una şi aceeaşi persoană.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.