Nvidia scoate GPU-ul GeForce GTX 480M pentru notebook-uri

Nvidia a anunțat primul GPU pe arhitectura Fermi destinat notebook-urilor: GeForce GTX 480M, fratele mobil al deja cunoscutului GeForce GTX 480. Noul GPU are un engine de teselare dedicat care oferă o performanță de cinci ori mai mare comparativ cu GPU-urile mobile de la concurență iar numărul de nuclee CUDA este de trei ori mai mare decât la generația anterioară de cipuri. Astfel, noul GPU pune DirectX 11 la îndemâna utilizatorilor de  notebook-uri. Vor exista și notebook-uri cu o pereche de cipuri GTX 480M, conectate în SLI..

Cu cele 352 nuclee CUDA, un tact grafic de 425MHz capabil de 897 gigaflops CUDA și lărgimea de bandă a memoriei este de 76.8GB/s, noul GPU scos de Nvidia își poate revendica titlul de cel mai rapid GPU mobil de pe planetă. Redau mai jos principalele specificații:

Primul notebook prevăzut cu noul GPU va fi produs de Clevo însă nici ceilalți producători de notebook-uri nu se vor lăsa rugați să includă noul GPU în noile lor produse.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.