Japonia promite transmisiuni 3D holografice a meciurilor Campionatului Mondial de Fotbal din 2022

Nu-i așa că ești impresionat de tot ceea ce înseamnă 3D? Mai ales de când ai urmărit Avatar sau ai văzut ce efecte a avut acest film asupra cunoscuților… Ei bine, află că Japonia intenționează să transmită holografic 3D și în timp real (adică live) meciurile Campionatului Mondial de Fotbal din 2022 (care ar putea avea loc în țara Soarelui-Răsare).

star wars princess leia hologram 3DTipii ăia mici, inteligenți și cu ochii oblici pretind că vor reuși scamatoria asta capturând acțiunea folosind 200 de camere 3D HD pentru fiecare meci în timp ce microfoane amplasate dedesubtul gazonului se vor ocupa de partea sonoră. Japonezii speră ca până atunci tehnologia necesară pentru proiectarea hologramelor 3D pe terenul de joacă să fie disponibilă, astfel încât spectatorii prezenți pe celelalte stadioane din afara Japoniei să aibă senzația că urmăresc meciul real.

Vă dați seama ce potențial are chestia asta? Nu vor mai exista arbitrii/antrenori sau jucători răniți sau scuipați, în același timp microbistul supărat pe proprii idoli având posibilitatea de a arunca cu ce-i poftește inimioara după aceștia…

Oh, v-am povestit cum vor produce japonezii curentul electric necesar acestui proiect? Din uralele și bocănelile spectatorilor, normal… precum și din vibrațiile produse de aceștia asupra structurilor stadioanelor. Și dacă ți se pare că bat câmpii, citește aici despre alte proiecte cel puțin îndrăznețe ale japonezilor.

Planul de rezervă în caz că treaba cu hologramele 3D nu se dovedește a fi fezabilă până atunci, este proiectarea imaginilor 3D pe niște ecrane uriașe, dar după ce ne-au promis holograme, 3D-ul normal va fi o mare dezamăgire.

De fapt, cred că se poate spune că actualul 3D este doar o fază intermediară între antica de acum tehnologie 2D și hologramele 3D HD. Adică holo-spațiul din Star-Trek. Sau realitatea augmentată devenită realitate curentă. Oare fotbaliștii vor fi doar oameni din carne și oase sau se vor bucura și ei de binefacerile tehnologiei? Că parcă țara vecină, China, și-a propus ca până în 2050 o echipă de roboți să învingă campioana mondială (umană) la fotbal…

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eFunNoutăţi

Etichete:

Despre autor: Este fetiţa trupei, cea guralivă şi amuzantă; ne place s-o buzărim de câte ori avem ocazia ca s-o ofticăm, dar nu ne iese întotdeauna pentru că din nefericire ține la glumă. Atenție, deși e fată nu trebuie subestimată pentru că este deţinătoarea unor cunoştinţe solide de IT pe care ştie să le pună în ecuație ca să obțină ce vrea.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

 1. Scurtu Sorin Izvoraş spune:

  Pot afirma faptul că pornirea cercetarilor în domeniul 3D este gresita.
  Tridimensionalitatea este intrinseca, naturala si indiferenta la
  stereoscopie, aceasta din urma adaugând doar o componenta umana şi nu numai, folositoare mai mult în actiune, în viata de zi cu zi, accentuând efectul de volum şi mişcare . Este adevarat ca actualmente, prin mijloace sofisticate şi prin folosirea ochelarilor speciali se obtine un efect tridimensional, însa acesta este ne natural, obtinut cu mijloace relativ sofisticate, si relativ periculoase pentru sistemul vizual. Înca din 1995, fara falsa modestie, pot spune ca am gasit calea naturala,
  fenomenologica, pentru a obtine imagini 3D, de pe un televizor normal.
  Am pornit de la o întrebare simplă: unde este informaţia necesară
  redării tridimensionale a imaginilor tridimensionale preluate de către
  un aparat cu film sau electronic. Nu a fost pierdută pentru că nu este
  posibil conform legilor logic acceptate, deci este acolo şi vă invit
  să luaţi un film , o peliculă şi să o descompuneţi fizic, în grosime.
  Veţi descoperi straturi succesive de emulsie sau de culori aşezate
  într-o anumită ordine. De aceea printre altele am reuşit să vizionez
  3d inclusiv filme preluate de pe asemenea suporturi.
  -De ce nu a fost descoperită şi implementată metoda de către companii şi puteri în domeniu?. Răspunsul
  este acesta, edificator. În toate prezentările realizării 3d actuale,
  se pornea de la expresia “după cum se ştie (de unde!?),
  tridimensionalitatea este intrinsecă vederii binoculare,
  stereoscopice”. Cu aceasta tot ce s-ar fi putut descoperi mai departe
  a fost stopat. Este o concluzie ce m-a frapat de prima dată, putând
  stopa şi pe mai departe dezvoltarea corectă în cercetare şi în alte
  domenii. O constatare din propria experienţă , mi-a format
  părerea că studiile aprofundate, universitare, crează “ochelarii de
  cal” ce nu mai permit cu uşurinţă pasul către nou. De aceea , în
  facultate, am încercat să ocolesc acele capcane ale lucrului
  “imuabil”, de necontestat, stabilit o dată pentru totdeauna. Mai aduc un mic exemplu în favoarea realizărilor mele, respectiv rugămintea ca dvs să faceţi un mic experiment.
  Închideţi un ochi şi vedeţi rezultatul. Nu mai vedeţi tridimensional, adică nu mai vedeţi în perspectivă, în adâncime, nu mai vedeţi care obiect este mai aproape şi care mai departe?.
  Dacă ar fi fost aşa, nu ar mai fi existat persone care să poată circula liber sau conduce vehicule având un singur ochi valid. Dar ele există, iar dvs, prin micul experiment mai sus prezentat,o puteţi dovedi cu siguranţă.
  Cu stimă, Scurtu Sorin Izvoraş


Pingbacks

 1. [...] cât am fost de entuziasmată de propunerile Japoniei pentru Campionatul Cupei Mondiale de Fotbal din 2022, pe atât m-am dezumflat când am aflat că ţara care va găzdui această ediţie a competiţiei [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.