Pakistanul blochează și YouTube – tot din motive de blasfemie

pakistan - google mapsVă spuneam cu câteva zile în urmă că Pakistanul a blocat temporar accesul propriilor cetățeni la Facebook din motive religioase. Chiar a doua zi, blocada s-a extins și asupra YouTube, autoritatea în materie de telecomunicații din Pakistan invocând creșterea conținutului profanator existent pe celebrul site de video-sharing.

Blocada celor două siteuri va continua probabil până în momentul în care reprezentanții acestora vor ajunge cu guvernul pakistanez la un un numitor comun care „să asigure armonie religioasă și respect”.

Facebook a declarat că paginile sale care găzduiesc respectivele caricaturi ale lui Mohamed nu încalcă politica proprie și o posibilă rezolvare ar fi blocarea accesului acestora pentru cetățenii care locuiesc în țările ale căror legi sau reguli le încalcă.

Unii pakistanezi au mai semnalat pe Twitter imposibilitatea accesării și a altor siteuri ca Flickr sau Wikipedia.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eCrimeNoutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.