Tawkon lansează aplicația care măsoară radiațiile pentru BlackBerry – este invitată la Apple pentru a discuta respingerea inițială

Tawkon, a cărei aplicație iPhone de măsurare a radiațiilor emise a fost inițial respinsă de Cupertino a lansat recent și versiunea respectivei aplicații pentru BlackBerry.

Tawkon for BlackBerryScopul acestei aplicații este acela de a-i furniza utilizatorului o indicație – sau „predicție” după cum o denumește Tawkon – a nivelului de radiații emise de către iPhone/BlackBerry. Acest nivel este variabil în funcție de condițiile de mediu, distanța față de antenele GSM/3G și chiar de maniera în care este ținut aparatul în mână. Pentru a exemplifica: antena la iPhone este situată în partea inferioară a acestuia; dacă utilizatorul ține smartphoneul prea strâns în palmă, antena trebuie să muncească mai mult, emițând radiații mai puternice.

Modelul 3GS de iPhone are chipseturi îmbunătățite astfel că nivelul radiațiilor emise este teoretic mai mic decât în cazul modelelor mai vechi, lucru pe care Tawkon îl ia în calcul când calculează predicțiile.

Tawkon pentru BlackBerry poate fi descărcat deja pentru doar 9,99 dolari SUA. Marea diferență a aplicației BlackBerry față de cea pentru iPhone este că prima versiune poate rula în background, toate apelurile fiind monitorizate automat fără să fie nevoie ca utilizatorul să o activeze manual. Când rulează este afișată o iconiță pe ecran care indică permanent nivelul curent al radiațiilor emise. Dacă aceasta (iconița) are culoarea verde – totul este în parametrii normali, culoarea galbenă – radiație moderată înspre periculoasă iar culoarea roșie – nivel ridicat/periculos al radiațiilor – caz în care aplicația Tawkon recomandă utilizatorului să ia măsuri de precauție cum ar fi mărirea distanței dintre telefon și corp pe timpul convorbirii.

În ceea ce privește povestea aplicației Tawkon și Apple, se pare că Steve Jobs poate fi impresionat de către o campanie media negativă, după cum s-a întâmplat și în cazul respingerii aplicației de caricaturi politice propusă de către câștigătorul premiului Pulitzer, motiv pentru echipa Tawkon a fost invitată la sediul Apple pentru discutarea modalității în care această aplicație să fie disponibilă în App Store. Poți ajuta Tawkon să-și construiască un caz mai solid în fața celor de la Apple semnând petiția asta.

Utilitatea acestei aplicații nu mai are nevoie de nici o prezentare, oamenii dorind să exploreze oportunitatea de a-și folosi telefonul responsabil cu o expunere minimă la radiații unde este posibil. Tawkon a promis lansarea unei aplicații similare pentru platforma Android, încă nu se știe dacă va exista o versiune și pentru platforma Windows Mobile.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiSmartphone

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.