La 5 ani de la lansare YouTube are zilnic 2 miliarde de vizualizări

Au trecut deja 5 ani de când YouTube a lansat celebrul serviciu de online video sharing care se află azi în conștiința tuturor. După cum se știe, Google nu a rămas nepăsător la fenomenul YouTube și a achiziționat serviciul la un an și jumătate de la lansare iar acum, cu ocazia momentului aniversar, a anunțat atingerea pragului de două miliarde vizualizări pe zi, precizând că această cifră reprezintă cam dublu față de audiența primele trei televiziuni din Statele Unite la un loc.

YouTube a mai lansat cu aceeași ocazie un nou canal numit “My YouTube Story” conținând clipuri în care se vorbește despre modul în care YouTube a schimbat viețile oamenilor.

Cum spuneam și acum vreo două luni, creșterea YouTube este impresionantă, dar iată că cele două miliarde de vizualizări pe zi au fost atinse la nici un an după depășirea pragului de un miliard de vizualizări pe zi (barieră depășită în vara sau toamna anului trecut).

Spicuiesc cele mai relevante informații din ultimele statistici emise de YouTube:

  • al treilea cel mai vizitat site din lume conform Alexa;
  • 15 minute pe zi – media de timp petrecută de oameni zilnic pe YouTube;
  • 24 de ore – conținut video încărcat în fiecare minut;
  • 45 milioane afișări ale paginii de start în fiecare zi;
  • 70% din vizitatori sunt din afara SUA;
  • 100 de ani de conținut video scanat zilnic din punct de vedere al încălcării drepturilor de autor;
  • 1700 de ani – lungimea totală a tuturor clipurilor video încărcate în prezent puse cap la cap.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre evoluția YouTube studiază fotografia de mai jos, care conține cam tot ce te-ar putea interesa:

5 ani de YouTube statistici 2010

Acesta este clipul compilat de către YouTube pentru această ocazie specială:

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by IT4Fans România. IT4Fans România said: La 5 ani de la lansare YouTube are zilnic 2 miliarde de vizualizări @ http://ur.ly/cjGR [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.