AMD Fusion CPU + GPU va fi lansat până la sfârșitul lui 2010

AMD_FusionFusion este răspunsul celor de la AMD la Clarkdale Core i3 și Core i5 lansate deja de către Intel (procesoare centrale combinate cu cele grafice într-un singur ambalaj compatibil cu soclul CPU-lui). Deși AMD vorbește deja de câțiva ani despre Fusion, puțină lume se aștepta ca aceste procesoare să apară pe piață mai devreme de 2011.

Recent AMD a anunțat că speră ca Fusion să fie lansat în timp pentru luna cadourilor, ocazie cu are a făcut și câteva precizări în privința acestuia. În timp ce soluția aleasă de Intel pentru Clarkdale Core i3 și i5 de a împacheta un procesor central și unul grafic într-un singur modul este una prea puțin inspirată, AMD este hotărâtă să combine totul pe singură pastilă de silicon.

De fapt, în mod tradițional AMD a fost fidelă acestui principiu: chiar dacă nu au fost primi care au lansat procesul dual-core, au lansat primul procesor dual-core real, nu un procesor rezultat din alipirea a două procesoare într-un singur modul soclu cum a făcut Intel – acest procedeu se numește MCM (Multi-Chip-Module), lucru valabil și pentru procesoarele quad-core. Singura excepție de la această regulă a constituit-o Opteron 6174 – un procesor dedicat serverelor care are 12 nuclee.

Trecerea la tehnologia de fabricare pe 32nm va înlesni producerea lui Fusion care se pare că va fi capabil de performanțe notabile cu un consum rezonabil de energie.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] AMD cât și Intel integrează în prezent componente grafice în propriile procesoare dar Fusion, soluția celor de la AMD, promite să fie mai capabilă din punct de vedere al puterii de [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.