Rețele wireless de 7Gbps la orizont

Zicea Șopârloiul ieri despre transmisiile de date optice fără fir că sunt mai rapide și mai sigure decât bătrânul WiFi 802.11g de 54Mbps. Așa e, nu zic nu, însă iată că nici wirelessul nu bate pasul pe loc.

Wireless Gigabit Alliance a anunțat recent la Tokyo publicarea unui nou standard wireless de 7Gbps în spectrul nelicențiat de 60GHz, mai mult de zece ori față de viteza maximă oferită de 802.11n (4 x 150Mbps = 600Mbps). Organizația a mai comunicat faptul că va colabora cu WiFi Alliance, pentru a se asigura că noile dispozitive vor fi compatibile cu actualele produse ce implementează standarde din seria 802.11 din benzile de 2.4GHz și 5GHz, în sensul că vechile dispozitive vor putea să se conecteze la noile rețele WiFi însă la o viteză redusă, conformă cu standardul pe care îl implementează.

Până acum mediile wireless au oferit în mod deja tradițional o lățime de bandă relativ redusă comparativ cu cele pe suport de cupru sau fibră optică. Noul standard, însă, recuperează decalajul și va facilita semnificativ transferul masiv de date solicitat de aplicațiile contemporane cum ar fi conținut video high-definition.

Dr. Ali Sadri, președintele Wireless Gigabit Alliance, a declarat: În numele WiGig Alliance, sunt foarte mândru să pot anunța publicarea primei specificații industriale detaliate wireless multigigabit. WiGig oferă acum posibilitatea dezvoltării următoarei generații de produse wireless. Prin anunțul de astăzi și prin noul nostru parteneriat cu WiFi Alliance suntem cu un pas mai aproape de a ne materializa viziunea unui ecosistem unitar în banda de 60 GHz.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by IT4Fans România. IT4Fans România said: Rețele wireless de 7Gbps la orizont @ http://ur.ly/cleO [...]

  2. [...] de pe banda magnetică a cardului și să filmeze codul PIN, toate aceste date fiind transmise apoi wireless unui individ (sau la mai mulți) dornic de câștiguri bănoase fără prea multă muncă. Ți-ai [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.