Ubuntu, “căsătorit” cu Firefox, flirtează cu Chrome

După cum relatează blogul Übergizmo, următoarea ediție a cunoscutei distribuții Linux pe nume Ubuntu în varianta pentru dispozitive în format netbook (Ubuntu Netbook Edition 10.10) ar putea avea Google Chrome ca browser implicit în locul browserului actual care este Mozilla Firefox.

Ubuntu, distribuție Linux larg răspândită în rândul utilizatorilor Linux proveniți din mediul Microsoft Windows și care doresc un desktop cât mai “prietenos” pentru utilizator, este o distribuție gratuită. Însă compania din spatele ei, Canonical Ltd., urmărește, la fel ca toate companiile comerciale, maximizarea profitului, iar astfel scenariul în care Google urmează să plătească bani către Canonical pentru noii utilizatorii de Chrome veniți prin intermediul Ubuntu este foarte plauzibil.

Browserul Chrome este foarte apreciat pentru interfața sa minimalistă, pentru viteză și utilizarea eficientă a memoriei (aspecte foarte importante pe un netbook unde fiecare pixel de pe ecran și fiecare megabyte de RAM trebuie exploatate la maximum urmărind și o viteză decentă pe un procesor nu tocmai dintre cele mai sprintene – cum sunt cele din dispozitivele mobile). Chrome apare astfel ca un candidat foarte potrivit pentru rolul de browser implicit într-un sistem de operare mobil și se mulează perfect pe filosofia lui Ubuntu Netbook Edition, mai ales că Firefox a mai fost surprins ocazional înfruptându-se din memoria RAM a sistemului, aparent fără prea mari mustrări de conștiință.

Până acum compania Canonical fondată de Mark Shuttleworth nu a comentat în niciun fel zvonurile însă cât de curând este așteptată o versiune preliminară a lui Ubuntu Netbook Edition 10.10 și atunci se va vedea dacă apare la orizont vreo urmă a vajnicului browser din Mountain View în detrimentul “Vulpii de Foc”.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by IT4Fans România. IT4Fans România said: Ubuntu, "căsătorit" cu Firefox, flirtează cu Chrome @ http://ur.ly/ccob [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.