OWC lansează spațiosul Mercury Extreme Pro SSD de 480GB 2,5 inchi – așa mai stăm de vorbă

Încă de la apariția lor pe piață SSD-urile de 2,5 inchi erau prea mici (din punct de vedere al spațiului de stocare oferit) și prea scumpe pentru a fi luate în serios pentru muritorii de rând. Normal, dacă erai unul dintre ăia care au banii de-i enervează, plăteai un preț premium pentru un plus de viteză.

În timp ce industria HDD-urilor tradiționale, cu platane se îndreaptă cu pași vertiginoși spre borna de 3TB (adică 3.000 de GigaBytes) în privința spațiului de stocare, compania OWC (Other World Computing) aruncă pe piață modelul Mercury Extreme Pro SSD în următoarele variante de capacități: 60GB, 120GB, 240GB și, cireașa de pe tort – 480GB, toate promițând amețitoare viteză de transfer de 285MB/secundă susținută, fără degradare în timp. Totul cu o garanție de 3 ani de zile.

Mercury Extreme Pro SSD 480GB

Toate aceste modele pot fi pre-comandate acum funcționând atât pe platforma PC cât și Mac, prețurile fiind după cum urmează:

  • 219,99 dolari – 60GB;
  • 379,99 dolari – 120GB;
  • 699,99 dolari – 240GB;
  • 1579,99 dolari – 480GB;

Sper că ai observat că prețul modelului de top este mai mult decât dublu față de cel care oferă doar jumătate din spațiu de stocare, deși proporția nu este respectată și la prețurile modelelor inferioare. Pe de altă parte, la ce preț te-ai putea aștepta pentru aproape jumătate de TeraByte de memorie flash?

Concluzia? Dacă în privința capacităților, SSD-urile încep să se apropie de HDD-uri, cred că vom mai avea de așteptat puțin până când vor ajunge și prețurile în aceeași zonă.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.