Samsung bada SDK disponibil pentru download

Samsung a făcut disponibilă tuturor versiunea beta a propriului sistem de operare pentru smartphone, bada OS SDK (Software Development Kit). Cei interesați trebuie să-și facă un cont pe siteul dezvoltatorilor bada și primesc acces la mediul integrat de dezvoltare (IDE), simulatorul bada, UI (User Interface) builder, câteva aplicații demo, documentația și tutorialele existente în prezent; dacă te simți ca peștele în apă cu C/C++ atunci n-ar trebui să-ți ia prea mult timp să te obișnuiești cu bada.

În timp ce obținerea succesului cu un nou sistem de operare în spațiul platformelor mobile va fi întotdeauna un pariu greu de câștigat, Samsung l-a dotat pe bada cu câțiva ași în mânecâ, printre care se numără suportul pentru Adobe Flash, detectarea mișcărilor smartphoneului, controlul fin al vibrațiilor, detecția feței precum și facilități robuste pentru rețele sociale sau servicii comerciale bazate pe locație – toate acestea fiind realizate automat prin intermediul serverelor bada.

Primul smartphone care va rula acest sistem de operare este Samsung Wave S8500 ce vine echipat cu un ecran Super AMOLED de 3,3 inchi, Bluetooth 3.0, interfața Samsung TouchWiz UI, un procesor rapid ARM Cortex A8 1GHz și 512MB de RAM. Un filmuleț de prezentare a acestui telefon poți vedea în articolul ăsta.

Rămâne de văzut dacă aceste atuuri vor fi suficiente pentru a face din bada un succes.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiSmartphone

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] Samsung Bada SDK Disponibil Pentru Download | IT4Fans – Te Ajut? … [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.