Firefox 4 va fi mai sprinten, mai luminos, mai sigur

Primele informații despre viitorul Firefox 4.0, care va ajunge în stadiu beta în luna iunie (versiunea finală fiind așteptată abia spre sfârșitul anului 2010) au transpirat în presă cu aproape un an în urmă. Recent a mai apărut o prezentare a lui Mike Beltzner, directorul Firefox de la Mozilla din care rezultă planuri mai detaliate pentru Firefox 4, cu mențiunea că și acestea mai pot suferi modificări până să vedem versiunea finală.

Printre prioritățile lui Firefox 4 se numără o pornire și o navigare mai rapidă, suport pentru HTML5, suport mai bun pentru CSS (de exemplu va ști tranziții CSS3),  WebSockets,  mai multă securitate și stabilitate, o mai mare flexibilitate oferită utilizatorului pentru personalizarea browserului, un management îmbunătățit al taburilor, suport pentru sisteme de operare pe 64 biți, accelerare hardware folosind API-ul Direct2D din DirectX 11.

După cum s-a anunțat încă de la începutul anului, nu va mai exista versiunea 3.7 finală. Versiunea de Firefox cu numele de cod Lorentz care va implementa conceptul de OOPP (Out of Process Plugins) și despre care pomeneam recent va apărea ca Firefox 3.6.4 și va fi finalizată până la sfârșitul lunii mai.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. He, he, au scos și ei repede știrea cu Firefox versiunea 4.0 ca răspuns la versiunea 5 beta a lui Chrome care este la ani-lumină depărtare ca viteză și adaptabilitate!!! Gestul celor de la mozila denota disperare, oricum nu fac altceva decât să amâne inevitabilul: Chrome va depăși Firefox în privința cotei de piață în cel mult un an de zile.

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.