Ce se întâmplă cu noua interfață redundantă a lui Google Search?

După mai multe luni și câteva zeci de teste, Google și-a modificat interfața principalei pagini, respectiv a motorului de căutare. Deși aplaudacii de serviciu s-au grăbit să laude noul aspect al paginii de căutare al celor din Moutain View că este reușit, că așa și pe dincolo… pe mine mă deranjează următoarele chestii:

Google Search meniuri redundantePentru o companie obsedată cu îndepărtarea fiecărui cuvânt inutil din pagina de start, această nouă interfață Google o găsesc puțin cam încărcată față de standardele cu care m-au obișnuit.Principala modificare adusă de noul design este apariția meniului din partea stângă care are scopul de a te ghida în căutările tale dându-ți posibilitatea de a filtra căutările după categoriile afișate. Problema mea e că aceste linkuri se regăseau și până acum în partea superioară a paginii, unde au și rămas în noul aspect: de ce a fost nevoie duplicarea acestora? O fi ajuns Google la concluzia că utilizatorilor le e greu să-și deplaseze cursorul șoarecelui până acolo?

Cealaltă chestie care mi-a zgârâiat ochii este asemănarea cu sidebarul existent la Bing, motorul de căutare din curtea celor de la Microsoft:

Bing Microsoft search engine sidebar

Nu spun că aceste linkuri n-ar fi binevenite, dimpotrivă, ușurează sortarea căutărilor dar, ce naiba Google, ai ajuns să copiezi ce face Microsoft? Eu sunt convins că tu poți mai mult de atât… mai ales că recent te lăuda Șopârloiul, că ești inovativ și alea-alea…

Dar poate că meniurile din susul paginii vor dispare după o perioadă și Google vrea doar să ne ușureze tranziția la noul design.

Și totuși Google… Microsoft?

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.