World of Warcraft accesibil de pe iPad prin WiFi

Dacă ești fan Apple, îți face cu ochiul iPad-ul și ești și gamer înrăit pe deasupra, ai motive de bucurie. World of Warcraft poate fi jucat pe iPad cu concursul serviciului online de gaming Gaikai (aflat încă în fază beta) care face posibil accesul la jocuri prin intermediul browserului pe baza tehnologiilor server-side streaming. O parte din farmecul serviciilor de online gaming, cum este Gaikai sau OnLive, este dat de faptul că în acest mod poți juca inclusiv jocuri cu pretenții în materie de hardware pe orice device conectat la internet și care e în stare să facă video streaming . Adică, printre altele, și iPad.

Gaikai pentru computere desktop face uz de suportul Flash (sau  Java/Silverlight) din browserele clienților însă dat fiind faptul că Steve Jobs iubește Flash-ul ca sarea în ochi ceea ce face ca iPad și Flash să fie ca două linii paralele e clar că WoW a ajuns să ruleze pe iPad altfel decât prin Flash. În orice caz e interesant că pe un sistem purtând marca Apple (care se știe că e un sistem prin excelență închis pe care pot rula numai aplicații făcute special pentru iPad / iPhone / iPod Touch) funcționează jocuri de la Gaikai fără să fie nevoie de vreo aplicație luată din App Store.

Game designerul Dave Perry de la Gaikai a postat pe blogul său imaginea alăturată (click pe ea pentru rezoluție maximă)  în care se poate vedea ecranul de login WoW pe minunea din Cupertino numită iPad care face atâtea valuri prin presă în săptămânile astea și care, apropo, în mai puțin o lună de la punerea în vânzare s-a vândut deja într-un milion de exemplare. Bravo, nene Steve, se vede că ai pus suflet!

Probabil că WoW nu rulează încă într-un mod ireproșabil pe iPad mai ales că Gaikai, cum ziceam, e încă în beta, dar în orice caz e un început și precis vom mai auzi despre subiectul jocuri online pe iPad.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.