Google cumpără BumpTop și tehnologia sa 3D Desktop

BumpTop 3D Desktop printscreenCampania de shopping făcută în fiecare primăvară de către Google nu dă nici un semn că s-ar putea opri curând, gigantul din Mountain View achiziționând BumpTop – compania care se află în spatele unei aplicații ce-ți transformă desktopul calculatorului personal într-o interfață 3D foarte șmecheră. Proaspăta achiziție aduce niște tehnologie foarte inovativă sub acoperișul celor de la Google, Bumptop anunțând că aplicațiile sale (existau versiuni pentru Windows și Mac) nu vor mai fi disponibile începând cu 1 iunie 2010.

BumpTop a fost fondată de către Anand Agarawala și a dezvoltat tehnologia care tranformă desktopul bidimensional într-unul care seamnănă foarte mult cu un biroul tridimensional folosind stive de iconițe și fotografii prinse cu ace pe perete (virtuale).

Marea întrebare este ce va face Google cu această tehnologie? Mai ales că domeniul favorit al lui Larry Page și Sergey Brin este webul și nu lumea calculatoarelor personale. Totuși tehnologia 3D a celor de la BumpTop poate fi implementată atât în Chrome OS cât și în Android, mai ales că arată atât de promițător. Poate că înainte de a ne bucura de internetul 3D vom avea la dispoziție gratuit un destkop 3D.

Urmăriți prezentarea lui BumpTop făcută de Anand cu ocazia conferinței TED din 2007:

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.