Roboți care sortează salam

Roboții ocupă încet dar sigur cererea de forță de muncă necalificată, sub genericul “de ce să pui oameni să facă o muncă de rutină pe care un robot o poate face mult mai repede și fără erorile inerente naturii umane”.

Trebuie să recunosc că roboții ABB care sortează salamul de pe banda transportoare din clipul de mai jos inspiră respect prin viteza și precizia cu care se mișcă.

Celor “de stânga”, le-ar putea trece prin cap ideea de a se “răscula” împotriva robotizării de dragul de a nu arunca în stradă niște bieți muncitori unici întreținători de familie. Dar oricum nu cred că este vreun muncitor care într-adevăr să iubească o astfel de muncă monotonă, și decât să facă toată viața o muncă ce nu-i place mai bine să dea de lucru firmelor ce ajută șomerii să învețe noi meserii care să li se potrivească mai bine.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.