HP cumpără Palm

HP buys PalmHewlett-Packard va cumpăra Palm cu suma de 1,2 miliarde dolari, tranzacția urmând a fi finalizată până la sfârșitul lui iulie 2010. Nu este un preț rău pentru compania care a inventat PDA-ul și a avut un rol important în declanșarea isteriei care se numește smartphone, HP plătind 5,7 dolari/acțiune cu 23% mai mult decât era cotată o acțiune Palm ieri la bursă (4,63 dolari SUA).

Vestea este foarte bună terminând astfel travaliul Palm din ultimele luni, care i-a adus managementul pe culmile disperării săptămâna trecută când HTC și Lenovo au anunțat că nu sunt interesate de Palm. Momentan se preconizează că ierarhia conducerii lui Palm nu va suferi modificări, Jon Rubinstein rămânând în continuare la cârmă; de asemenea planurile companiei de a produce noi modele de smartphoneuri rămân valabile deși nu se știe dacă marca Palm va supraviețui tranzacției.

Pe de altă parte, HP nu are decât de câștigat din această achiziție, compania care vinde cele mai multe laptopturi din lume devenind astfel peste noapte un pion important pe piața smartphoneurilor (mă refer aici la valorificarea potențialului pe care îl are sistemul de operare web OS, potențial care nu a putut fi monetizat din cauza lipsei fondurilor – problemă rezolvată cu resursele imense ale lui HP). Totodată, se aude că HP ar intenționa să scaleze web OS și pe alte dispozitive mobile și ultramobile (adică tablet PC-uri și netbookuri).

Recunosc că sunt surprins de această știre, nu mă așteptam iar Zvonlandia a fost mută ca un pește în privința asta. Oricum, mă bucur pentru Palm (că lui HP oricum îi mergea bine și înainte).

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiSmartphone

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.