Chatroulette – pian, șantaj și… sex?

Ruleta - roata noroculuiCu doar 6 săptămâni în urmă scria Porumbelul primul articol pe IT4Fans despre Chatroulette dar s-au întâmplat atât de multe încât suntem nevoiți să revenim. Andrei Ternovsky, rusul de doar 17 ani care a inventat Chatroulette se află în prezent în America unde se pare că are destule oferte de vânzare a siteului (aparent, ar putea vinde oricând pentru un milion de dolari). Chatroulette a avut un milion de vizitatori pe zi în martie, iar în aprilie acest număr a crescut la 1,5 milioane.

Deseori descris ca o distracție pentru liceeni, siteul lui Ternovsky este foarte popular printre aceștia mai ales la petreceri. Ce poate fi mai distractiv când în timpul unei petreceri inițiezi o sesiune de chatroulette și dai peste alți tineri care petrec?

Caracterul aleatoriu garantat al lui Chatroulette, chiar și cu apariția ocazională a câte unui penis, este o rețetă sigură de distracție. Chatroulette nici nu are nevoie să fie serios pentru a reuși. La fel cum o nișă monetizabilă pentru poze hazlii cu pisici are locul ei, există spațiu și pentru un site video de chat aleatoriu. Chiar dacă acest nou fenomen nu va depăși teritoriul webului distractiv, e posibil ca acesta să nici nu aibă nevoie de altceva pentru a reuși.

Chatroulette PartyTocmai diversitatea utilizatorilor serviciului și atracția exercitată de către neașteptat sunt motivele care stau la baza dezvoltării explozive a lui Chatroulette. Desigur că anonimitatea oferită de acest serviciu ia uneori forma unor apariții înspăimântătoate dar serviciul are potențial, Chatroulette testând deja roulette personalizate care ar putea oferi o experiență mult mai structurată celor care sunt interesați de un anumit domeniu.

Aceste roulette sunt create automat prin intermediul subdomeniilor: dacă unul nu există deja, îl tastezi și devine o realitate (similar canalelor de mIRC). Astfel, bucurești.chatroulette, bamboo.chatroulette, sau fotbal.chatroulette ar putea deveni un fel de camere virtuale care ar oferi experiențe personalizate preferințelor utilizatorilor.

Deocamdată, aceste roulette personalizate sunt cam pustii dar acest lucru s-ar putea schimba odată cu observarea noilor facilități de către cei care accesează siteul.

Într-un interviu acordat blogului TechCrunch, Andrey Ternovsky își exprima îngrijorarea cu privire la faptul că oamenii care se cunosc pe Chatroulette și decid să păstreze legătura preferă să facă schimb de adrese Facebook sau Skype în loc să continue folosirea serviciului. Acest lucru îl deranjează pe Ternovsky și ar vrea să descurajeze practica asta prin adăugarea de noi opțiuni la Chatroulette, care să permită revenirea și continuarea discuțiilor cu parteneri deja cunoscuți dar în condiții de anonimitate (nu sunt sigur că am înțeles cu vrea rusul să facă treaba asta).

Andrey TernovskyTotodată rusul a precizat că nu agreează idea conectării altor servicii sau aplicații exterioare (third parties) la siteul său, preferând ca discuțiile și tot conținutul generat de către utilizatori să rămână pe Chatroulette. Această optică, etichetată de unii ca fiind chiar sovietică, a provocat ridicarea câtorva sprâncene în Silicon Valley, unde descentralizarea serviciilor sociale este moda momentului. Dar dacă stăm să ne gândim mai bine, nu același lucru îl urmărește și Facebook cu Open Graph? Adică să-și facă proprii utilizatori prizonieri ai serviciului care să devină în cele din urmă într-un monopol?

Dar gata cu vorbăria, hai să vă prezint câteva faze de pe Chatroulette care au făcut senzație pe YouTube:

1. există un tip, Merton care cântă la pian, improvizând cântecul în funcție de moacele celor care apar în fereastra lui de Chatroulette. Prima parte a clipului a strâns deja peste 3 milioane de vizualizări pe YouTube:

De fapt Merton a devenit atât de popular încât cântărețul-compozitor Ben Folds i-a dedicat o odă live (printr-o sesiune de Chatroulette, bineînțeles) în timpul unui concert la Fillmore – Charlotte din Carolina de Nord în 20 martie 2010:

2. șantajul cu șarpele și puiul de pasăre – aici chestia e simplă: în fereastra partenerului de discuții Chatroulette apare o masă pe care stă un ditamai serpălăul iar în fața lui un pui de găină și mesajul „Dacă nu-ți arăți sânii, șarpele va mânca puiul”:

Santaj sani chatroulette

Credit - Gizmodo

3. iată și filmul în care vedem ce se întâmplă dacă partea feminină este nemiloasă și nu cooperează:

varianta scurtă:

și varianta lungă (foarte posibil cea originală):

Ce să zic, faza este copilărească și infantilă, mai ales dacă sapi puțin și afli că practica de a cumpăra pui de găină pentru a-ți hrăni șarpele este uzulă în America (posibil și în alte părți) deși nu mă pot abține de la a mă minuna de imaginația sau inventivitatea unora. În ritmul ăsta mă întreb pe când vom asista la prima crimă sexuală live pe Chatroulette? Haideți, cu toții știm că asta este o bombă care așteaptă să fie detonată.

Apropo de tendința unora de a copia ideile care fac furori pe dincolo de care vorbea Bursucul în articolul ăsta, a apărut un serviciu clonă a Chatroulette în România. Acesta poate fi accesat la adresa http://www.cams.ro, eu am intrat acolo de mai multe ori în zile și la ore diferite dar de fiecare dată eram singurul utilizator online… Posibil să nu știe încă lumea de el dar mai probabil e că Bursucul are dreptate.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: AnalizeeFun

Etichete:

Despre autor: Deși pare uneori cam supărat pe viață, de obicei se abține de la critici gratuite, preferând să publice cu preponderenţă analize obiective ale diverselor trenduri din IT. Cu toate că este o fire destul de agitată, totuși nu prea deschide gura decât când știe exact ce vorbește. După cum se poate vedea și din gravatarul lui, nu mai are toate țiglele pe casă... Umblă vorba prin sat că Şopârloiul şi TransMix ar fi una şi aceeaşi persoană.


Pingbacks

  1. [...] timp ce încerca să verifice starea celebrului site de întâlniri video aleatorii Chatroulette (care a fost „down” o săptămână datorită unor schimbări aduse la interfața acestuia), [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.