Ghid abonare prin e-mail la IT4Fans (și nu numai)

MailDupă cum am scris mai devreme în articolul dedicat temei fluxurilor RSS, abonarea prin e-mail sau înscrierea la newsletter (care vine tot prin e-mail) sunt uneori mai simple și mai la îndemână utilizatorului obișnuit (nu te legi la cap cu RSS-ul dacă nu știi cu ce se mănâncă și nu ești dispus să înveți) deși are unele dezavantaje. Cum nu multă lume dorește să primească un mesaj e-mail pentru fiecare articol nou-apărut (la ritmul în care apar articolele ai avea mereu căsuța plină și te-ar apuca durerile de cap), abonamentele prin e-mail sunt în general de tipul “daily/weekly digest”, ceea ce înseamnă că vei primi un singur mesaj e-mail cu toate știrile apărute în ziua / săptămâna respectivă. Asta înseamnă că există o întârziere inevitabilă între momentul apariției articolelor și momentul în care tu afli despre ele.

Oricum, dacă te vrei să primești pe mail ce a mai apărut nou pe IT4Fans (vei primi un singur mail pe zi, indiferent de numărul de articole nou publicate), am încropit un ghid cu poze explicative a pașilor care trebuie urmați. Procedura este simplă, conține 3 etape și se poate aplica la mai multe site-uri care oferă posibilitatea abonării prin e-mail la fluxul RSS:

1. prima etapă – accesarea formularului de introducere a adresei personale de e-mail (cea unde vrei să primești noutățile):

Abonare mail

Iconița indicată de săgeata cu numărul „1” va fi disponibilă pe orice pagină a site-ului și în orice condiții de navigare (vizitator, utilizator autentificat etc…), în timp ce cuvântul „e-mail” indicat de săgeata cu numărul „2” (împreună cu textul din jurul acestuia), va fi afișat doar în cazul în care ești un vizitator și/sau nu te-ai abonat încă. De asemenea, pe prima pagină a site-ului, respectiv asta, acest text nu va fi afișat. Ambele iconițe indică spre adresa web: http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=it4fans/ro, care, odată accesată, se va deschide într-o pagină nouă a browser-ului și este descrisă la punctul 2;

2. etapa nr. 2 – completarea formularului:

Completare formular abonare mail

În câmpul indicat de săgeata cu numărul „1”, acolo unde scrie „it4fans.ro@gmail.com” (adresa de contact a site-ului), scrie adresa ta de e-mail completă, iar în câmpul arătat de săgeata numerotată cu „2” vei scrie cuvântul care este afișat cu un font rotunjit (în speranța păcălirii unor eventuali boți – programe care ar putea automatiza sistemul de abonare), după care apasă butonul indicat de săgeata cu numărul „3”.

3. etapa nr. 3 și ultima – confirmarea abonării. Dacă ai completat corect adresa de e-mail în formularul detaliat la etapa anterioară, după câteva minute vei primi un e-mail care va conține un link de confirmare a abonării:

Confirmare abonare mailPrin acest mail ești anunțat că ai solicitat recent abonarea prin e-mail la IT4Fans.ro iar pentru finalizarea acesteia este necesar să faci click pe link-ul indicat de săgeata roșie. În cazul în care linkul respectiv nu poate fi accesat sau nu deschide o nouă fereastră când este accesat (lucru mai rar întâlnit), copiază-l și lipește-l în bara de adrese a unei noi ferestre a browserului. Indiferent de calea urmată, ar trebui să-ți apară următoarea fereastră:

Reușita confirmării prin e-mail. Bravo

Gata! În fiecare zi vei primi un e-mail cu titlurile articolelor nou-publicate precum și primele câteva sute de caractere din fiecare articol. Am ales această variantă (spre deosebire de cea în care articolele sunt trimise prin mail-ul zilnic întregi), din mai multe motive, printre care se numără și dorința de a nu=-ți răpi prea mult din prețiosul tău timp cu citirea respectivului mail. Citește titlul articolului (sau a articolelor) iar dacă după parcurgerea primului paragraf ți se pare interesant, vizitează site-ul pentru studierea integrală a acestuia, citirea comentariilor lăsate de alții, poate te implici și tu în discuție etc…

În zilele în care nu apare nimic nou pe site, nu vei fi deranjat cu nici un e-mail de la IT4Fans.ro. În privința spamului, stai liniștiți: nu degeaba contul de e-mail al site-ului este la GMail (care oferă una dintre cele mai bune protecții antispam posibile) - îl iubim la fel de mult ca și tine.

Update: Iată că a pe adresa de e-mail folosită la capturarea fotografiilor din prezentul articol a sosit primul mesaj cu articolele noi apărute pe IT4Fans.ro în ultima zi. Inserez aici un printscreen al acestuia:

Printscreen mail noutati IT4Fans.roSecțiunea indicată de săgeata cu numărul „1” afișează titlurile articolelor noi, care pot fi accesate direct de acolo făcând click pe oricare dintre ele. Urmează secțiunea care conține titlul articolului (accesabil direct prin clickăire pe titlu – săgeata numerotată cu „2”) precum și primele propoziții din articol. Dacă accesezi linkul arătat de săgeata cu numărul „3” vei ajunge pe prima pagină a siteului IT4Fans.ro.

Cum să te dezabonezi de la IT4Fans.ro (unsubscribe) – Pentru că suntem de părere că dragostea cu forța se cheamă viol și se pedepsește conform legilor în vigoare inserez o poză care conține o săgeată ce indică spre linkul pe care trebuie să faci click pentru a nu mai primi mailuri cu noutăți de la IT4Fans.ro. Se va deschide o nouă fereastră în care mai trebuie să faci o singură dată click pe butonul pe care scrie „Yes, unsubscribe me now” și gata, promitem că nu vei mai auzi de noi.

Detaliere link unsubscribeMotivele pentru care te-ai hotărât să renunți la relația noastră ne interesează mai puțin (fie că nu ne mai găsești destul de „cool” ori vrei să-ți schimbi meseria, sexul, preferințele, etc… este strict problema ta) dar dacă te-am supărat cu ceva, trimite-ne un e-mail la it4fans.ro@gmail.com. Promitem să-l citim și dacă mesajul conținut este pertinent poate îți vom și răspunde.

Baftă și spor în toate.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Glosar

Etichete:

Despre autor: Este fetiţa trupei, cea guralivă şi amuzantă; ne place s-o buzărim de câte ori avem ocazia ca s-o ofticăm, dar nu ne iese întotdeauna pentru că din nefericire ține la glumă. Atenție, deși e fată nu trebuie subestimată pentru că este deţinătoarea unor cunoştinţe solide de IT pe care ştie să le pună în ecuație ca să obțină ce vrea.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.