Japonia plănuiește roboți controlabili cu puterea gândului până în 2020

Japonia planuieste roboti controlati cu puterea gandului honda asimovDupă monitorul de 70 inchi 3D fără ochelari, iată că Țara-Soarelui-Răsare ne mai face cadou o veste bună: guvernul japonez și sectorul privat au demarat un proiect care urmărește dezvoltarea de gadgeturi, dispozitive și roboți care vor fi controlați cu puterea gândului anunță portalul Nikkei.com. Scopul proiectului este producerea unor interfețe între creier și computer care ar permite schimbarea unor canale sau tehnoredactarea documentelor doar gândindu-ne la acestea, în același timp comunicând inteligenței artificiale care ne va înconjura pe atunci când ne este foame, frig sau dacă avem nevoie de ajutor. Giganții Toyota, Honda și Hitachi se zvonește că ar participa la acest proiect, deși sper ca producătorii auto să-și rezolve problemele pe care le au cu roboții până atunci.

Deci, teoretic vorbind, există posibilitatea ca peste un deceniu eu să scriu articolele pe blog doar cu puterea minții. Parcă văd că se vor găsi și atunci oameni care, chiar în această situație fiind, le va fi lene să și… gândească.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.