HTC renunță la Palm, ARM nu intenționează să vândă (în principiu)

HTC says no to Palm

Credit - Engadget

Scriam ieri (de fapt alaltăieri) despre zvonul conform căruia Palm este aproape scos la mezat și vândut primului ofertant serios. Ei bine, astăzi HTC a anunțat oficial printr-un comunicat de presă că nu va face nici o ofertă de cumpărare a lui Palm. Conform unor surse apropiate, se pare că „nu a existat suficientă sinergie pentru a putea încheia tranzacția” ceea ce nu este altceva decât un mod diplomatic de renunțare la tranzacție, pentru că HTC s-a hotărât abia după ce a studiat rezultatele financiare ale lui Palm (bănuiesc că băieții nu stau chiar pe roze).

Și discuțiile dintre Dell și Palm pe tema preluării au încetat, același lucru întâmplându-se și cu gigantul chinez Huawei (al doilea producător mondial de echipamente din sfera telecomunicațiilor, despre care am omis să scriu ieri). Huawei ar fi fost interesată de cumpărarea lui Palm deoarece oricum produce în prezent niște modele de telefoane mobile (bănuiesc că le știe toată lumea – sunt cele oferite gratis de RDS abonaților de telefonie mobilă) dar nici ei nu erau încântați de apele în care se scaldă Palm în prezent.

Asta înseamnă că în cursa pentru preluarea Palm ar rămâne să alerge de una singură Lenovo care dispune atât de resursele financiare cât și de bunăvoința necesară unei asemenea achiziții (aceasta dorind să-și facă astfel intrarea și pe piața americană a smartphoneurilor, după ce au lansat un model propriu de smartphone în China).

Jon Rubinstein (nu cred că e evreu după nume), CEO-ul Palm, insistă public că Palm nu este de vânzare și că va supraviețui prin licențierea lui WebOS altor producători și mai anunță că pregătesc lansarea câtorva modele noi de smartphoneuri. Om trăi ș-om vedea…

Celălalt zvon pe care l-am trâmbițat în aceeași zi cu cel despre care tocmai am scris se referă la o posibilă achiziționare a lui ARM Holdings de către Apple. Aici lucrurile sunt mai nunațate, deoarece CEO-ul ARM, un anume domn Warren East, a comentat public zvonul după ce valoarea acțiunilor companiilor a atins cel mai înalt punct din 2002 încoace (tocmai datorită zvonurilor legate de Apple) următoarele:a

”Simțul realității ne spune că modelul nostru standard de afacere este o modalitate excelentă pentru companiile interesate de a obține acces la tehnologia noastră. Nimeni nu trebuie să ne cumpere compania pentru asta”

Nimeni nu trebuie să ne cumpere pentru a avea acces la tehnologia noastră” se poate interpreta și în sensul că „Asta nu înseamnă neapărat că nu suntem de vânzare pentru o sumă astronomică” (aproximativ 8 miliarde dolari SUA).

În concluzie, Zvonlandia nu s-a înșelat nici de data asta, HTC confirmând practic că a fost interesată la un moment dat de Palm iar în privința ARM, simplul fapt că investitorii s-au arătat brusc interesați de acțiunile acesteia înseamnă că nu iese fum fără foc.

Update despre situația Palm: – Caitlin Spaan, unul dintre vice-președintele companiei și-a depus demisia, alăturându-se astfel cohortei de angajați care părăsesc compania (în aceeași modalitate în care șobolanii părăsesc o corabie care se scufundă). Se pare că întregul departament de marketing a fost pus pe liber iar zvonul suprem este că însuși CEO-ul Palm, Jon Rubinstein (da, și mie îmi sună evreiește numele) ar fi pe făraș. Domnul Rubinstein a fost racolat de la Apple (unde era șeful departamentului hardware ) tocmai pentru a face din Palm un concurent serios al lui Apple, strategie care nu a dat roade. Asta e, omul este un bun inginer ceea nu înseamnă că este și un bun vânzător care știe să-ți vândă un produs defectuos cu zâmbetul pe buze.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.