Palm este de vânzare: HTC, Lenovo, Dell și alții sunt interesați [Zvonlandia]

Deși oficialii companiei nu suflă o vorbă despre asta (ci mai degrabă despre licențierea lui WebOS și diversificarea investițiilor în speranța că vor salva firma de la un înec garantat), umblă vorba prin ZvonlandiaPalm este de vânzare. Dacă nu ai auzit de Palm până acum, nu te îngrijora, îți fac eu un mini-rezumat: înființată în 1992, este firma creditată cu invenția PDA-ului, primul model intitulat Zoomer nefiind un succes comercial imens (poate din cauză că lumea nu era pregătită pentru așa ceva, vorba aia: „Fiecare invenție are o perioadă propice în care trebuie inventată”) dar Palm a reușit să supraviețuiască vânzând produse software de sincronizare pentru HP. După o perioadă tulbure în care a fost achiziționată de U.S. Robotics, care la rândul ei a fost cumpărată de 3Com, fondatorii companiei nemulțumiți de direcția în care se îndrepta 3Com au fondat compania Handspring, companie care a cumpărat în cele din urmă (prin 2003) divizia hardware a fostei Palm (ce a mai rămas din ea) și a redenumit-o palmOne Inc. Știu că ai pierdut șirul, dar stai, că povestea nu s-a încheiat aici, pentru că abia prin 2006, după mai multe cumpărări și fuzionări s-a ajuns din nou ca o singură companie Palm să producă hardware și software.

A urmat lansarea lui mai multor modele de smartphoneuri care au avut un succes limitat (mai ales pe piața nord-americană), dintre care merită amintite aici Palm Treo, Palm Pre și Palm Pixi precum și dezvoltarea unui nou sistem de operare pentru piața mobileler, WebOS. Vânzările acestor produse nu au reușit să salveze firma de la un iminent faliment, motiv pentru care managementul acesteia a început să testeze piața. Se aude că HTC și Lenovo – care ar profita de ocazie să-și facă intrarea pe piața smartphoneurilor – s-ar fi interesat de starea companiei și ar putea face niște oferte, Dell fiind de asemenea curioasă de o asemenea achiziție, deși nici Google sau Apple nu cred că ar considera o investiție cumpărarea lui Palm.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.