Google intenționează să dea un miliard de dolari pe o companie [Zvonlandia]

QPX - ITA SoftwareSau cel puțin așa se aude prin Zvonlandia. Compania cu pricina se numește ITA Software și este un pion important în domeniul zborurilor comerciale (căutări și rezervări online), fiind folosită de multe companii aeriene americane și internaționale. Deși înțelegerea nu este încă perfectată, câțiva apropiați ai celor două firme (Google și ITA Software) au confirmat că negocierile se află în derulare. Un miliard de dolari este o sumă mare, dar Google dispune cu siguranță de sume mai mari decât aceasta.

Beneficiile unei tranzacții de o asemenea amploare sunt evidente: călătoriile și rezervările online. Concurentul lui Google în materie de căutări online, Bing, deși este în urma acestuia pe multe fronturi, stă foarte bine la acest capitol: intră pe Bing Travel unde poți găsi și rezerva bilete de călătorie (chiar și rezervări la hoteluri) direct din interfața motorului de căutare. Dacă afacerea lui Google cu ITA se încheie, ne putem aștepta în curând la o ofertă similară din partea lui Google.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.