Facebook se aliază cu Microsoft pentru a învinge Google (Docs)

Docs.com - HomepageMark Zuckerburg, părintele Facebook, a anunțat la conferința F8 (această conferință este dedicată excluxiv dezvoltatorilor de aplicații pentru Facebook), că a lansat împreună cu Microsoft un site, Docs.com, unde utilizatorii vor putea edita documente bazate pe suita Microsoft Office 2010.

Siteul (la construirea căruia au fost folosite programe conținute de Microsoft Office 2010 – care, apropo, a fost lansat și ăsta publicului larg), urmărește să combine două experiențe familiare, permițând utilizatorilor să găsească și să creeze în mod colaborativ documente pe care să le împartă apoi cu prietenii de pe Facebook. La prima vedere acest produs pare să fie o versiune sărăcită și mai prietenoasă a lui Google Wave, chestie care este puțin ironică având în vedere că acest parteneriat urmărește să facă concurență tocmai lui Google Docs (suita online în materie de editat și shareuit documente a gigantului din Mountain View).

Iar veștile proaste pentru Google nu s-au oprit aici: în chiar ziua lansării lui Docs.com mai mulți utilizatori s-au plâns pe Twitter că Google Docs funcționează defectuos sau chiar nu mai funcționează, deși între timp problema a fost rezolvată.

Noutăție trâmbițate de Mark Zuckerberg la conferința amintită în primul paragraf sunt mult mai interesante decât lansarea lui Docs.com dar pentru că punerea în context a potențialului impact produs de acestea presupune un articol mai lung, o să-l rog pe Șopârloi sau pe Coțofana să scrie despre ele.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. Economista spune:

    Nu au decat de profitat prin colaborare. La fel a facut si Yahoo si ca urmare are un profit imens in primul trimestru. Google Inc. o sa aiba mari dureri de cap in viitoarul apropiat.

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.