Noul iPhone pierdut într-un bar? [Gizmodo]

Gizmodo new iPhoneUn tip intră într-un bar…” – probabil că ați mai auzit povestea asta înainte, dar acum este puțin diferită: „Un inginer software angajat la Apple  intră într-un bar cu un model de iPhone care încă nu a fost lansat deghizat într-o carcasă de iPhone 3G în buzunar. Bineînțeles că telefonul este pierdut….” că altfel nu ar mai exista povestea. Blogul Gizmodo a cumpărat prototipul pentru suma zvonită de 10.000 5.0000 dolari SUA, l-a testat pentru câteva zile și a publicat ieri o recenzie a aparatului, înregistrând un trafic pe site estimat la peste 3 milioane de vizite.

Întrebarea cheie este dacă acest prototip este ceal real sau doar o copie făcută pe una din piețele asiatice (China, Japonia sau Coreea)?

Din primele impresii, rezultă că următoarea generație de iPhone va avea toata caracteristicile zvonite, respectiv ecran cu rezoluție mai mare, cameră foto/video deasupra ecranului pentru apeluri video, o baterie mai mare pentru un stand-by mai generos precum și noul sistem de operare iPhone OS 4 (deși aceasta este doar o presupunere din moment ce aparatul nu a putut fi pornit, fiind se pare dezactivat de la distanță de către Apple – probabil când au realizat că l-au pierdut).

Iată și datale tehnice ale telefonului iPhone prezentat de Gizmodo ca fiind iPhone HD (din cauza ecranului cu rezoluție mai mare decât modelel actuale) sau iPhone 4G (începând cu 2011 acest nou standard de viteză a conexiunii la internet prin intermediul rețelelor de telefonie mobilă va fi disponibil):

  • Gizmodo iPhone 4G capac baterieDimensiuni: 11,43 cm lungime x 5,86 cm lățime x 0.93 cm grosime (prin comparație 3GS 11,43 cm x 6,09 cm x 1,21 cm);
  • Greutate: 140 grame față de 135 grame cât are versiunea 3GS;
  • Bateria: 5.25 WHr la 3.7v (3GS avea o baterie de 4.51 WHr la 3.7v, bateria noului model având o capacitate cu aproximativ 16,5% mai mare);
  • Ecranul: cu toate că Gizmodo nu a reușit să testeze rezoluția acestuia, se pare că Zvonlandia a fost corectă și în acest caz, aceasta fiind de 960×460, cu toate că diagonala acestuia este mai mică decât la versiunea 3GS;
  • Camera foto principală: pare să fie capabilă de efectuarea unor fotografii la o rezoluție mai bună și este dotată și cu flash;
  • Designul noului iPhone este unul industrial față de cel al generațiilor anterioare, în sensul că Apple a renunțat la liniile curbe în detrimentul celor drepte, în timp ce capacul bateriei este făcut dintr-un material care imită sticla sau ceramica; per ansamblu, impresia lăsată este una bună;
  • Capacitatea de stocare: nu a putut fi identificată dar zvonurile par să indice cifra de 80Gb, realizabilă doar prin folosirea unui număr de 2 carduri de memorie unul de 64GB și altul de 16Gb.

Gizmodo iPhone 4GNoul iPhone este mai mic deși mai greu decât iPhone 3GS deoarece toate componentele hardware au fost minaturizate la maximum posibil iar bateria are o capacitate mai generoasă, deci și o mărime mai mare.

Bloggerii de specialitate din lumea gadgeturilor sunt de acord aproape în unanimitate că acesta este noul iPhone care va fi lansat de către Apple în luna iunie 2010 sau cel puțin un prototip al acestuia, caz în care versiunea finală ar putea fi ușor diferită de aparatul prezentat de Gizmodo.

Un alt aspect demn de precizat este cel al legalității: conform legii californiene (și românești dar asta contează mai puțin aici), găsitorul unui bun pierdut este obligat să-l restituie proprietarului. Gizmodo a anunțat faptul că a fost contactat telefonic de către Apple care i-a solicitat restituirea aparatului, lucru care s-a și întâmplat după ce Gizmodo a primit o solicitare scrisă de restituire a echipamentului (practic o confirmare a autenticității prototipului).

Pentru a vedea mai multe poze cu noul iPhone precum și câteva clipuri video, accesați linkul ăsta (Gizmodo).

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiSmartphone

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.