Microsoft lanseaza Kin 1 & Kin 2 – urmașii lui Sidekick (proiectul Pink)

Kin Two slided-outÎn sfârșit e oficial: Microsoft Pink – produsul celor de la Redmond rezultat în urma achiziției companiei Danger – a fost lansat sub forma unei perechi de smartphoneuri fabricate de Sharp (același producător care a construit și majoritatea exemplarelor Sidekick – devenite celebre datorită poveștii cu pierderea datelor), denumite Kin One (Unu) și Kin Two (Doi). Gadgeturile sunt vândute sub denumirea comercială de Windows Phone, și deși au la bază platforma Windows Phone 7, oferă o experiență distinctă și total diferită – întreaga interfață este personalizată pentru Kin având un pronunțat caracter social, un browser bazat pe cel care rulează și pe Zune și, în mod cu totul surprinzător, nu există posibilitatea instalării altor aplicații. Ecranele sunt capacitive cu suport pentru multitouch (da, zoomul simultan folosind două degete este posibil) dar doar în cadrul navigatorului web, în timp ce suportul pentru Flash sau Silverlight este inexistent.

Kin Unu – telefonul ale cărui fotografii au mai apărut prin Zvonlandia sub numele de „Turtle” (Țestoasa) – este în principiu un slider» având o formă de pătrat rotunjit, un ecran cu rezoluție QVGA, 4GB spațiu de stocare intern, cameră foto de 5 Megapixeli cu flash și o tastatură full QWERTY. Kin Doi, telefonul zvonit sub numele de ”Pure”, are o rezoluție mai bună, HVGA, tastatură QWERTY, acest model având o formă mai tradițională, respectiv dreptunghiulară. Camera foto are 8 Megapixeli fiind capabilă să captureze imagini video la rezoluție HD, spațiul de stocare interior este de 8GB, dar experiența oferită este similară cu cea furnizată de Kin Unu; ambele gadgeturi dispun de conectivitate WiFi și Bluetooth, experiența web oferită de Kin fiind similară cu cea oferită de un desktop din cauza faptului că se bazează pe tehnologia Silverlight pentru vizualizarea și sortarea lucrurilor principale din meniurile telefonului – contacte, rețele sociale și actualizări de status, imagini și așa mai departe…

Microsoft afirmă că spațiul de stocare interior nu are prea mare relevanță, deoarece toate toate informațiile relevante (fotografii, clipuri video, muzică, agenta telefonului etc…) se sincronizează foarte ușor online, compania din Redmond continuând pe trendul inițiat odată cu lansarea Sidekick, respectiv acela de a face uz exhaustiv de binefacerile oferite de cloud computing.

În concluzie, dacă ești un tânăr de 15 ani și vrei să te bucuri de avantajele unui smartphone ieftin a cărei baterie promite să te țină o săptămână între încărcări (lucru posibil datorită interfeței grafice super spartane, dar și a altor trucuri de economisire a energiei) dar care te menține conectat aproape» permanent cu rețelele sociale pe unde-și pierd timpul și prietenii tăi, Kin Unu sau Doi e pentru tine.

Inserez și un clip video de prezentare a lui Kin făcut de cei de la SlashGear, iar dacă vrei să afli mai multe detalii, intră pe siteul oficial Kin:

Share on Facebook
Share on LinkedIn

dispozitiv construit din două bucăți care culisează una sub cealaltăPowered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5
Microsoft a precizat că telefoanele Kin se vor conecta doar o dată la 15 minute la rețeaua internet pentru actualizarea statusurilor și sincronizarea informațiilor relevantePowered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5

Publicat în: NoutăţiSmartphone

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.