Dacă filmul îți crapă, noul Firefox beta scapă

Dacă ești ca mine (adică ai deschise în mod curent cel puțin 10 taburi în browser), sunt convins că te încântă la culme ideea să-ți fugă toate taburile din fața ochilor sau să-ți înghețe când vreunui plugin care rulează filme îi cade ceva greu la stomac și-ți aruncă în aer tot browserul sau îi dă o pauză.

Dar pregătește-te să înmormântezi definitiv tipul ăsta de frustrare pentru că în noua versiune beta de Firefox (cu numele de cod Lorentz, care probabil va deveni Firefox 3.6.5) filmele Flash, Quicktime și Silverlight rulează în procese separate, așa cum lucrurile s-au întâmplat dintotdeauna în Google Chrome. Astfel, dacă plugin-ul folosit la redarea filmului sughiță și i se desface operația (adică, pe românește, crapă la modul lamentabil), browserul rămâne în picioare, pluginul generând doar el un mesaj de eroare în loc să tragă după el în prăpastie tot browserul. Lorentz e disponibil pentru PC, Mac și Linux dar atenție că e încă în beta, deci încă ne putem aștepta la surprize neplăcute.

Actualizare 01.06.2010: blogul Mozilla anunță că facilitatea de out-of-process plugins a fost inclusă în versiunea 3.6.4 care acum este în faza de Release Candidate.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was Twitted by IT4Fans_ro [...]

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by IT4Fans România. IT4Fans România said: Dacă filmul îți crapă, noul Firefox beta scapă @ http://ur.ly/9h7n [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.