Youtube recompensează blogurile merituoase

Poate ai observat că anumite filme de pe YouTube au sub ele un link care duce la un blog de notorietate. Linkul respectiv, numit “As seen on …”, este modul prin care Google mulțumește blogurilor care au promovat anumite filme Youtube pe siteul propriu.

Evident că apare întrebarea “Pe ce criteriu unele bloguri primesc backlink și altele nu?”. Greu de zis. Pe blogul Youtube se spune doar atât: Dacă un blog sau site contribuie la aducerea unui număr semnificativ de vizualizări ale unui film Youtube, siteul va fi menționat pe pagina filmului respectiv.

Youtube avertizează că este vorba de o facilitate experimentală care se urmărește, însă, a fi transformată în curând într-o facilitate permanentă.

Prin backlinkurile respective Youtube ajută întrucâtva pagina de pe blogul în cauză să obțină la Google un PageRank mai bun, având astfel șanse mai bune să apară mai sus în paginile cu rezultate ale căutărilor pe Google (SERPS = Search Engine Result Pages).

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by IT4Fans România. IT4Fans România said: Youtube recompensează blogurile merituoase @ http://ur.ly/9RcH [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.